Федерер се завръща и в Мадрид преди "Ролан Гарос"

от в 13:48 на 20.02.2019
Георги Христов

Роджър Федерер потвърди участието си на втори турнир на нов турнир на клей през 2019. Швейцарецът ще се завърне на "Мастърс 1000" в Мадрид в подготовката си за Откритото първенство на Франция.

Както е известно Федерер не е играл в клей сезона от 2016 година. Сега обаче той падна до №7 в ранглистата, след като не успя да защити титлата си на Australian Open и ще се опита да натрупа допълнителен актив. За последно Маестрото игра през 2016 на "Мастърс 1000" в Рим.

През 2019 година Федерер планира да играе и на "Ролан Гарос", където не се е появявал от 2015, когато отстъпи в четвъртфиналите на бъдещия шампион Стан Вавринка.

Сега той ще се подготви за Париж в Caja Magica, където турнирен директор е неговият приятел Фелисиано Лопес. ФедЕкспрес е печелил състезанието в испанската столица през 2006, а също 2009 и 2012. "Федерер е един от най-добрите в историята, това не е тайна. Ние сме много щастливи да го приветстваме в Мадрид, това е като подарък за турнира и феновете. Те ще видят един уникален играч. Да го имаме на разположение заедно с Джокович и Надал, е изключително," заяви Лопес.

"Мастърс 1000" в Мадрид ще се проведе между 3 и 12 май.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер се завръща и в Мадрид преди "Ролан Гарос" Георги Христов
Теми:  
роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис бг федерер | тенис новини | тенис турнир в мадрид | фелисиано лопес

Коментари





Следвайте ни в Facebook