Федерер: Ще ми трябва доста късмет, за да спечеля "Ролан Гарос"

от в 02:17 на 20.02.2019
Георги Христов

Роджър Федерер засега планира да участва на Откритото първенство на Франция. Швейцарецът обаче признава, че за да има шанс за титла в Париж, ще му е нужна и сериозна доза късмет.

Както е известно Маестрото не е играл във френската столица от 2015 година, но след участието си на Australian Open, обяви че ще направи промяна в графика си.

"Иска ми се да кажа, че мога да спечеля "Ролан Гарос", но ще ми е нужен известен късмет. Нужно е да започна турнира добре. Ще участвам за удоволствие, без напрежение и ще видим какво ще се получи. В Париж съм получавал сериозна подкрепа, а успехът ми на "Ролан Гарос" 2009, е един от най-големите в кариерата ми," заяви Федерер пред RTS.

ФедЕкспрес отчита, че ранглистата не е приоритет за него с оглед по-малкото турнири, в които участва. "Новак е в серия от три поредни титли от Големия шлем и да се целя в първото място, не изглежда реалистично. Сега гледам към титла в Дубай.

"Основната ми цел е да остана здрав и да знам, че мога да печеля най-големите състезания. А също, че мога да побеждавам най-добрите. Дори и класирането ми да се понижава, това не е проблем за мен. Поне докато усещам, че мога да спечеля турнир от Шлем, всичко ще бъде наред. Предпочитам да бъда №17 в ранглистата с титла от Големия шлем, отколкото да съм трети, но без такъв трофей."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Ще ми трябва доста късмет, за да спечеля "Ролан Гарос" Георги Христов
Теми:  
открито първенство на франция | роджър федерер | ролан гарос | тенис | тенис бг | тенис бг федерер | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook