Федерер: Ще се състезавам, докато се чувствам конкурентноспособен

от в 16:32 на 18.10.2020
Диана Андреева

В интервю бившият световен номер едно и 20-кратен шампион на турнири от Големия шлем - Роджър Федерер, разказа за плановете си относно завръщането му в тениса и отново засегна темата с отказването от спорта. Ето какво каза Маестрото пред швейцарецарска медия:
Как се справяте с живота в тези времена на пандемия?
С много търпение, дисциплина и преди всичко с много здрав разум.
Как върви вашето възстановяване?
На прав път съм, постепенно се завръщам във форма, но не планирам нищо конкретно, не искам да избързвам. Ще участвам в турнир, само когато съм на сто процента. В момента изглежда, че мога да се завърна на Australian Open през януари.
Можете ли да тренирате отново напълно?
Все още не прекарвам повече от два часа с ракетата. Но работя върху издръжливостта си от известно време. Няма да има по-нататъшни операции.
Новак Джокович трябва да ви забавлява със своите премеждия като Адриа Тур или дисквалификацията му в Ню Йорк. Кога за последен път говорихте с него?
Преди около два месеца. Но ставаше въпрос само за това как и кога да се завърне тениса и как мерките за COVID-19 могат да бъдат приложени в турнирите, защото както знаете и двамата сме в десетчленния съвет на ATP.
В момента мислите ли все повече и повече за това какво ще правите след края на кариерата ви?
Тези мисли ми се въртят в главата от около пет години. Но докато се забавлявам на корта и мога, ще продължавам с тениса. След това ще се съсредоточа върху семейството си, фондацията си и спонсорите си. Много се интересувам от бизнес идеи и предприемачество. Но определено не искам да планирам всичко сега.
Всички пътувания ще приключат - или ще продължите да обикаляте по света?
Разбира се! Искам да се върна на много места, където съм бил. Обичам да пътувам до Азия и Южна Америка. Харесвам и Мексико, Чили и Колумбия. Мога да си представя да участвам в демонстративни мачове, да водя тениса на места, където този спорт все още не е широко признат.
А полет в космоса? Вече сте били там в реклама за Jura.
Не, въпреки цялото ми любопитство и страст към космаса, ме е страх. Осъзнах това, докато разговарях с един космонавт, който в момента е там. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Ще се състезавам, докато се чувствам конкурентноспособен Диана Андреева
Теми:  
роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook