Федерер след спасените мачболи: Голям късметлия съм (видео)

от в 03:29 на 22.06.2018
Георги Христов

Роджър Федерер запази първото място в световната ранглиста и след втория кръг на турнира в Хале. Носителят на 10 титли от турнира на тревна настилка в германския град драматично стигна до обрат срещу Беноа Пер (№48). Французинът пропусна два мачбола и в крайна сметка Маестрото се наложи - 6:3, 3:6, 7:6 за два часа на корта.

"Беше тежък мач. Всъщност играх на добро ниво. Той сервира добре и съумяваше да разнообразява добре играта си. Беше трудно да го пробия. Нормално е да бъде тежко. В края наистина ситуацията беше крайно оспорвана. Голям късметлия съм, че се справих," сподели Федерер след победа №61 в Хале.

"Чудесно чувство е да спечеля, хората искаха да видят хубав тенис. И двамата бяхме нервни, Беноа игра чудесно. Представих се добре накрая, а и публиката беше зад мен. Физически се чувствам на ниво," каза още той.

В следващата фаза Федерер ще мери сили с Матю Ебдън (№60). 20-кратният шампион от Шлема се нуждае от защита на титлата си, за да запази първата позиция преди Уимбълдън. В противен случай там ще се завърне Рафаел Надал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер след спасените мачболи: Голям късметлия съм (видео) Георги Христов
Теми:  
беноа пер | роджър федерер | тенис турнир в хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook