Федерер след загубата: Очаквам повече от себе си; днес не заслужавах да спечеля

от в 20:00 на 18.05.2021
Мирела Николова

20-кратният носител на титли от Големия шлем Роджър Федерер през днешния ден изигра своя първи двубой на клей от Ролан Гарос 2019 насам. За съжаление на многобройните му фенове по света обаче, Маестрото допусна поражение още на старта на надпреварата в Женева от Пабло Андухар.

След срещата швейцарецът даде пресконференция, на която коментира емоциите около завръщането си, какво му е попречило да достигне до крайната победа, както и какви са целите му за предстоящите турнири.

„Хубаво е да се върнеш на корта, но чувството, след като си загубил мач, никога не е приятно", призна Маестрото. "Въпреки всичко имаше моменти, в които бях истински щастлив да радвам публиката и съм доволен, имайки предвид дългия път, който трябваше да извървя при завръщането си. Очаквах с нетърпение да играя тук, няма съмнение в това."

„Разбира се, удовлетворяващо е отново да бъда на корта, но очаквам повече от себе си. Чувствам, че на тренировките играя по-добре, ала както знаем, официалните двубои са съвсем различно нещо. Там е доста по-трудно и имам още много работа за вършене."

"При 4:2 в третия си казваш: "О, хубаво е, че успях да обърна мача." Започваш да се чувстваш по-спокойно, отпускаш се и всичко свършва след 10 минути. Всички знаем колко брутален може да е тенисът понякога, но все пак смятам, че не заслужавах да спечеля накрая. Просто играта ми не е на необходимото ниво."

Това беше едва вторият турнир на Федерер насам от Откритото първенство на Австралия през 2020 г., след като претърпя две операции на дясното коляно. Световният №8 призна, че не е очаквал да бъде във върхова форма през този клей сезон.

„Ролан Гарос не ми е цел. Целта ми са турнирите на трева, така че все още имам време“, каза Федерер. „Най-силно разочарован съм, че напускам турнира толкова рано. Иска ми се да можех да остана наоколо и да изиграя още няколко мача пред зрителите тук, защото въпреки обстоятелствата атмосферата все още е страхотна и всички по трибуните изглеждаха щастливи да ме видят тук. В крайна сметка обаче нещата са такива, каквито са, така че просто трябва да ги приемем и да продължим напред“, завърши швейцарецът.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер след загубата: Очаквам повече от себе си; днес не заслужавах да спечеля Мирела Николова
Теми:  
atp | женева | интервю | любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook