Федерер спечели мегасблъсъка с Джокович, сърбинът шокиращо отпадна още в групите

от в 22:45 на 14.11.2019
Калоян Пламенов

Роджър Федерер изненада много неприятно Новак Джокович и го победи след 6:4, 6:3 в решителния мегасблъсък от Група "Бьорн Борг" на финалния "Мастърс" в Лондон.

По този начин Маестрото се класира за 1/2-финалите на турнира като лидер в групата, а пък сърбинът не успя да прескочи груповата фаза и ще загуби доста точки, тъй като през миналогодишното издание на турнира игра финал.

Успехът бе 23-и за швейцарския ветеран от общо 49 мача в тура срещу Джокович.

Освен това той си взе сладък реванш за загубения финал на Уимбълдън и прекъсна серията си от пет поредни поражения срещу сръбския тенисист.

С отпадането на Джокера в груповата фаза практически той губи и шансовете си да финишира сезона като първа ракета в света и лидерската позиция и така Рафаел Надал ще си задържи първото място в ранглистата до края на календарната година.

Първият сет започна отлично за Маестрото и той проби в третия гейм, а до края на частта си взе всяко едно от подаванията и дори не даде възможност на сърбина да стигна до точки за връщане на пробива.

Вторият сет започна интересно и още в първия гейм Фед Експрес изпусна два шанса да пробие Джокера, а в четвъртия гейм сърбинът имаше шанс да поведе с пробив, но успя някак си да се спаси.

Все пак в петия гейм швейцарецът проби, а след това стигна до пробив и в деветия гейм, за да си подпечата успеха в мача. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер спечели мегасблъсъка с Джокович, сърбинът шокиращо отпадна още в групите Калоян Пламенов
Теми:  
атр финали | мастърс лондон | новак джокович | роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook