Федерер за Рафа: Не съм притеснен от случилото се в Париж, отдавна ни отписват

от в 01:46 на 11.07.2019
Георги Христов

Роджър Федерер и Рафаел Надал предстои да се срещнат в петък за първи път от 11 години на Уимбълдън. В повторение на финала от 2008, който е определян от мнозина като един от най-добрите в историята. Наскоро двамата се срещнаха на "Ролан Гарос", а испанецът взе успеха в три сета.

"Не мисля, че този мач на "Ролан Гарос" ще окаже влияние. Условията бяха много различни. Беше изключително ветровито. Просто лудост. Не съм гледал каква е прогнозата, надявам се да не се повтори, но при всички положения ще е забавно," заяви Федерер.

Именно в Париж Рафа прекъсна серията си от поражения срещу Федерер, която датираше от 2015.

"Може би финалът на Australian Open е най-показателен. Определено най-добрият сблъсък в пет сета. Не знам. Няма значение. Надявам се ситуацията да се развие в моя полза. Ще бъде трудно. Рафа може да затрудни всеки на всяка една настилка. Толкова е добър. Той не е просто специалист на клей.

"Успя да прогресира на всяка една настилка през годините. Сега стилът му е различен. Сервира по друг начин. Впечатляващо е как успява да бъде здрав. Много хора казваха още през 2008 - "Това е краят", а същото се случи и с моята травма през 2009. А ние все още сме тук. Хубаво е отново да се изправим един срещу друг," анализира още Федерер.

Предстоящият двубой ще бъде под №40 за двамата. Надал води с 24:15, на Уимбълдън Федерер има аванс от 2:1. В Големия шлем Рафа е с аванс от 10:3.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер за Рафа: Не съм притеснен от случилото се в Париж, отдавна ни отписват Георги Христов
Теми:  
рафаел надал | роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис новини | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook