Федерер за сблъсъка с Надал: Ще остане като един от любимите ми (видео)

от в 03:23 на 13.07.2019
Георги Христов

Роджър Федерер достигна своя 12-и финал на Уимбълдън след победа с 3:1 сета срещу един от най-големите си опоненти през годините - Рафаел Надал. По този начин Федерер надигра испанеца за шести път в последните им седем мача от тяхното легендарно съперничество.

"Това определено ще остане като един от любимите ми, тъй като победата е срещу Рафа и то на Уимбълдън. Хубавите неща се случват, стараейки се да имаш правилен подход. Лошите ни сполетяват, когато се съмняваме в себе си," коментира Федерер, който вече има 16 победи и 24 загуби срещу испанеца.

"Винаги е много, много приятно да играя тук срещу Рафа, особено след като не сме се срещали от толкова време. И двамата играхме добре. Всичко приключи с един луд гейм накрая, в който имаше много оспорвани разигравания. Почувствах страхотно облекчение след последната точка.

"Това определено ще остане като един от любимите ми мачове, към който да се връщам назад, защото това е Рафа и това е Уимбълдън. Публиката също беше много отдадена на случващото се. Играх добре и през четирите сета, мога да съм много щастлив," коментира Федерер, който вече има 101 победи в този турнир.

Сега той ще има дори по-тежко изпитание в лицето на световния №1 Новак Джокович в неделя от 16,00 часа, когато е финалът. Дотук двамата са се срещали 47 пъти, а сърбинът има преднина от 25:22. Ноле е спечелил пет от последните им шест мача и води в битките на Уимбълдън с 2:1.

"Когато си играл с някого повече от 15 пъти, няма много какво по-различно да предложиш. Всичко се свежда до това кой има по-добър ден, ментално е по-предразположен, също така кой е по-свеж. В тениса винаги трябва да има победител - няма ремита. А това може да е брутално понякога.

"В момента няма какво толкова да отработвам. Това е като в училище. Не е нужно да четеш много книги в ден за изпит. Големият труд е положен преди това. Затова и успях днес. Годината е перфектна за мен. Звездите сякаш са се подредили. От тази гледна точка съм много уверен," сподели Федерер.

От своя страна Федерер дебютира на Уимбълдън през 1999 и в момента няма друг тенисист, който да продължава в елита, дебютирайки през конкретната година. С 20 титли от Големия шлем на сметката си, сега той ще се бори за девети триумф на Уимбълдън.

"Не знам още колко ще продължава, нищо не е приключило," уточни Федерер, който през август прави 38. "Няма поводи за празненство, не трябва да бъда твърде емоционален или радостен. Въпреки че сега съм наистина щастлив. За добро или за лошо остава още един мач. Нужно е да остана съсредоточен."

Федерер коментира и продължаваща доминация на ветераните. "Определено е необяснимо, дори странно. Серина навлезе дори малко преди мен. Невероятно е стореното от нея. Тя може да пренапише историята в събота. Аз също не съм очаквал подобно нещо. Да спечеля през 2003 година беше изумително, а сега да се върна на финала, значи много за мен."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер за сблъсъка с Надал: Ще остане като един от любимите ми (видео) Георги Христов
Теми:  
рафаел надал | роджър федерер | роджър федерер - рафаел надал | тенис | тенис бг | тенис новини | уимбълдън | уимбълдън 2019

Коментари





Следвайте ни в Facebook