Федерер за шанса Ноле да вземе 4 шлема поред: Шапки долу, но преди бе по-трудно

от в 13:52 на 21.03.2019
Мария Петрова

Роджър Федерер коментира възможността Новак Джокович за втори път в кариерата си да спечели поред и четирите турнира от Големия шлем. В момента сърбинът е в серия от три поредни триумфа сред най-престижните състезания и на "Ролан Гарос" ще има подобна изключителна възможност. Между 2015 и 2016 Новак вече реализира това постижение.

"Това е много впечатляващо. Резултатите му са изумителни. От друга страна за никого не е тайна, че сега това е по-лесно постижимо отколкото преди. Не искам да омаловажавам успехите на Новак, тъй като същото важи и за моите резултати, а също и на Рафа.

"Причината е, че сега настилките са много по-еднотипни. Преди тревните кортове бяха много по-бързи, а клеят изключително бавен. Разликата е била изключително голяма и е невероятно трудно да се реализира стореното от Бьорн Борг - да спечели последователно "Ролан Гарос" и Уимбълдън. В този период е било нужно да използваш "сервис-воле", а сега не е нужно да напускаш основната линия, за да триумфираш на Уимбълдън.

"Условията в момента дават повече възможности. Аз съм печелил три турнира от Големия шлем и на четвъртия достигнах финал. Рафа също беше близо. Сега Новак е невероятно близо, след като веднъж вече успя. Постижението му е страхотно и трябва да му отдадем заслуженото," заяви Федерер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер за шанса Ноле да вземе 4 шлема поред: Шапки долу, но преди бе по-трудно Мария Петрова
Теми:  
новак джокович | роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook