Федерер за скандала с Тийм и Серина: Той е суперзвезда, разбирам го

от в 02:28 на 03.06.2019
Мария Петрова

Роджър Федерер защити Доминик Тийм около ситуацията, при която организаторите на "Ролан Гарос" прекъснаха извънредно негова пресконференция, за да може залата да бъде освободена за появата на Серина Уилямс.

Американката е обявила пред организаторите, че няма никакво намерение да чака световния №4, а те са се съобразили с желанието й. Както е известно Уилямс претърпя поражение същия ден от София Кенин. От своя страна Тийм остана изключително ядосан от неловката ситуация и отказа да чака пресконференцията на Уилямс, напускайки залата.

"Той е суперзвезда при мъжете. Не искам да бъда разбиран погрешно, но определено нещо не е наред в ситуацията. Смятам, че при всички играчи важи определен ред - този, който продължава напред в турнира има приоритет. Така ги виждам нещата.

"Ако днес бях загубил срещу Майер, то той трябваше да реши дали да се появи първи при медиите, тъй като щеше да му предстои нов мач. От своя страна моят следващ двубой щеше да бъде далеч във времето. Затова се процедира така.

"Сигурен съм, че има някакво разминаване. Трябвало е тя да остане в съблекалнята си, а не да чака в залата. Разбирам раздразнението на Доминик. Не мисля, че той е ядосан лично на Серина. Сигурен съм, че след време ще се шегуваме в съблекалнята по повод станалото.

"Много харесвам Тийм - обожавам акцента му. На немски също, а не само на английски. Казвал съм му го," коментира Федерер.

Дайте прогнозите си за "Ролан Гарос" - спечелете раница, ракета или маратонки HEAD


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер за скандала с Тийм и Серина: Той е суперзвезда, разбирам го Мария Петрова
Теми:  
доминик тийм | роджър федерер | ролан гарос | серина уилямс | скандали | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook