Федерер за това как се справя с глобалната пандемия: Приемаме вируса наистина сериозно

от в 18:06 на 26.07.2020
Петър Колев
Последните шест месеца бяха изпъстрени с различни емоции за световния №4 Роджър Федерер. От една страна, той трябваше да сложи край на своя сезон още през месец февруари заради контузия в коляното, но от друга - има възможността да прекара повече време с жена си и децата си.

Фактът, че глобалната пандемия от коронавирус попречи на провеждането на голяма част от турнирите от календара на ATP, всъщност се оказа положителен за швейцареца, защото на практика той почти не е пропуснал турнир, въпреки че е контузен. Обстановката по света обаче не позволява на Маестрото да бъде близко до своите родители.

В скорошно интервю пред SRFsport Федерер говори за това как пандемията е повлияла на семейство му и за вълнението на децата му относно предстоящите Олимпийски игри през 2021 г.

https://twitter.com/BLICK_Sport/status/1287291737988374528?s=20

Докато рехабилитационният период позволява на швейцареца да прекара повече време със семейството си, то пандемията от коронавирус ограничава членовете на фамилията му само до Мирка и четирите му деца. Маестрото обяснява, че се е дистанцирал от останалата част от семейството си, включително и от своите родители, през периода на глобалната пандемия: "Не съм виждал родителите и приятелите си. Приемаме вируса наистина сериозно, наложи се да го обясним и на децата".

Роджър Федерер е баща на две двойки близнаци. Неговите дъщери Шарлин Рива и Майла Роуз са родени през 2009 г., а синовете му Лео и Лени - през 2014 г. Той също споделя как децата му приемат настоящата ситуация: "Момичетата са на 11 и разбраха ситуацията веднага. Момчетата понякога забравят".

Who are Roger Federer's Kids? – EssentiallySports

Маестрото разказа и за вълнението у децата му относно предстоящите Олимпийски игри в Токио. Докато швейцарецът все още не е започнал подготовка за тях, децата му изглеждат изключително развълнувани.

Дъщерите му не са били родени, когато Федерер печели златото на двойки със своя партньор Стан Вавринка на Олимпийските игри в Пекин през 2008 г. и са били едва на три годинки, когато баща им печели сребърен медал на сингъл в Лондон през 2012 г.

След това Маестрото пропуска Олимпиадата в Рио през 2016 г. заради контузия и децата му биват лишени от възможността да го видят в действие на най-престижното спортно състезание в света.

Световният №4 говори за техния ентусиазъм за Олимпиадата и дори за желанието им да научат нов език: "Децата също биха искали да дойдат. Все още го обсъждаме. Една от дъщерите ми дори иска да научи японски".

Федерер

Въпреки това все още има съмнения дали Олимпийските игри ще бъдат проведени догодина, тъй като коронавирусът не показва признаци на изчезване в скоро време. Поставяйки здравето и безопасността на първо място, Роджър Федерер най-вероятно ще анализира цялостната ситуация, преди да вземе крайно решение относно това какво ще прави през 2021 г.

Източник: Sportskeeda


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер за това как се справя с глобалната пандемия: Приемаме вируса наистина сериозно Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook