Федерер защити Джокович от критиките за Adria Tour и случилото се на US Open

от в 16:41 на 07.03.2021
Мирела Николова

През последните дни една от най-обсъжданите теми е дългоочакваното завръщане на Роджър Федерер, който не е играл в официален мач от януари 2020 г., тъй като няколко месеца по-късно трябваше да претърпи втора операция на коляното. Сега Маестрото е вече в Доха, където се подготвя усилено за първия си двубой срещу Дан Еванс или Жереми Шарди.

Днес той даде официална пресконференция преди старта на надпреварата в Катар, като по време на разговора с журналистите бяха засегнати и някои от случилите се неприятности през изминалата година на Новак Джокович. Сърбинът получи множество обвинения за провеждането на демонстративното събитие Adria Tour, след което част от топ тенисистите, включително и нашият Григор Димитров, се заразиха с COVID-19. През септември последва нова доза критики към световния №1, който по време на срещата си от четвърти кръг на US Open в изблик на ярост непреднамерено удари с топка една от страничните съдийки, за което бе дисквалифициран. Справедливостта на това решение беше широко дискутирана, а ето и каква е гледната точка на Федерер:

"На Откритото първенство на САЩ Новак нямаше никакъв късмет. Всички знаят това. Разбира се, необходимо е да имаме самоконтрол, но това може да се случи на всеки."

За хаоса на Adria Tour и основаната от Джокович Асоциация на професионалните тенисисти - РТРА, швейцарецът коментира:

"Беше ли твърде рано за организирането на турнир през юни? Вероятно да. Въпреки случилото се той дава всичко от себе си за своите колеги. Не се вписваше, когато беше президент на Съвета на играчите на АТР, и затова реши да създаде нова организация. Невинаги трябва да достигнем до единодушно решение, но е важно да обменяме идеи заедно."

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер защити Джокович от критиките за Adria Tour и случилото се на US Open Мирела Николова
Теми:  
atp | новак джокович | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook