Федерер: На тревата веднага започнах да се чувствам по-уверен

от в 17:19 на 11.06.2021
Диана Андреева

Отказването на Роджър Федерер се превърна в една от главните теми на тазгодишния Ролан Гарос, след като Меастрото намекна за такъв евентуален ход непосредствено след победата си в третия кръг и часове по-късно действително се оттегли от надпреварата. 20-кратният шампион от Шлема посочи за главна причина прекаленото натоварване, което може да си докара на клея в Париж и предпочете да съсредоточи подготовката си за сезона на трева, а редица тенис експерти разкритикуваха решението на бившия номер едно в света.

Но Федерер не загуби нито ден - след като се отказа от участие в Париж, той директно се отправи към Хале, където започна своята подготовка на тревни кортове. Роджър даде и интервю след една от първите си тренировки, а ето как се чувства Маестрото и каква е нагласата му към предстоящите турнири:

"Турнирът в Хале винаги е заемал специално място в сърцето и кариерата ми. Там се научих как да играя на тази настилка и най-важното - как да печеля на Уимбълдън. На тревата веднага започнах да се чувствам по-добре, по-уверен. Това се случва от само себе си. Дори не ми трябва много време, за да се адаптирам. Доволен съм от представянето си на Ролан Гарос и последвалото възстановяване на тялото ми. Един добър резултат или пък и титла в Хале ще ми вдъхнат увереност до края на сезона."

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: На тревата веднага започнах да се чувствам по-уверен Диана Андреева
Теми:  
роджър федерер | тенис турнир в хале | хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook