Феноменална Кърстя изхвърли Азаренка в един от мачовете на турнира до момента!

от в 22:00 на 01.07.2021
Петър Томов

Виктория Азаренка и Сорана Кърстя изиграха един от най-интересните мачове на Уимбълдън до момента, в който румънката триумфира над по-именитата си съперничка след 7:6(5) 3:6 6:4 за 2 часа и 20 минути игра на Корт №1 в Ол Ингланд Клъб. Това е първи успех на Кърстя над бившата №1 в света при четвъртата среща помежду им, а в следващата фаза на надпреварата световната №45 ще срещне Ема Радукану.

Първата част стартира с разменени пробиви в откриващите подавания на двете тенисистки. Серия от 8 безпроблемни гейма за сервиращите запази паритета до 5:5, но брейк в последвалия гейм позволи на Азаренка да сервира за затваряне на частта. Двойните грешки преследваха белорускинята по време на цялата среща и една от тях дойде в най-неподходящия момент на първата част и позволи на Кърстя да върне пробива, а с това и да изпрати сета в тайбрек. Минипробив в десетата точка позволи на румънката да достигне до два сетбола, вторият от които на нейно подаване, и след 52 минути игра първата част отиде в полза на непоставената тенисистка.

Кърстя достигна до три брейкбола в откриващия гейм на втората част, но перфектна защита от страна на белорускинята й позволи да си вземе подаването. Още в последвалия гейм, Азаренка осъществи пробив, който се оказа единствен в частта, отишла на сметката на бившата №1 в света.

Решителната част стартира позитивно за Азаренка, която за трети път осъществи брейк още при първото подаване на опонентката си. При 3:1 в нейна полза, носителката на две титли от Шлема влезе в негативна серия от 4 загубени гейма, включително и пробив на нула, след който Кърстя сервираше за крайния успех. Азаренка демонстрира борбения си дух за пореден път и при резултат 15-40 и два мачбола в полза на румънката, тя записа 4 безответни точки, за да върне пробива пасив. Но както и в първата част, така и сега, двойна грешка в най-ключовия момент закопа амбициите на бившата №1 в света за продължаване напред на свещената трева на Уимбълдън и при четвъртата си възможност за приключване на двубоя, лъчезарната Кърстя сложи точка на спора.  


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Феноменална Кърстя изхвърли Азаренка в един от мачовете на турнира до момента! Петър Томов
Теми:  
виктория азаренка | сорана кърстя | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook