Феноменалната Фернандес се справи със Сабаленка и ще спори за титлата на US Open!

от в 07:03 на 10.09.2021
Калоян Соколов

19-годишната Лейла Фернандес вече бе отстранила две бивши шампионки от Шлема, а именно Наоми Осака и Анджелик Кербер, които обаче не бяха във възможно най-добрата моментна кондиция. Канадката обаче нямаше нямаше никакво намерение да спира дотук, след като тази нощ отстрани световната номер две Арина Сабаленка и я лиши от възможността да се поздрави с дебютна "мейджър" титла - 7:6(3) 3:6 6:4 Така стана ясно, че ще наблюдаваме изцяло тийнейджърски сблъсък за титлата, защото Ема Радукану се справи с Мария Сакари и оформи един от най-изненадващите финали в историята на Големия шлем.

Нищо не предвещаваше подобен развой в самото начало, когато мощта на беларуската изцяло вземаше връх над младата състезателка и завършващите удари летяха от ракетата на фаворитката. Постепенно Фернандес привикна със скоростта на противниковите удари, което я направи далеч по-равностойна и тя навакса пасив от 1:4 гейма. Оттам насетне играта бе изключително равностойна до последвалия тайбрек, в който втората поставена допусна купища грешки и заслужено загуби откриващия сет.

Втората част отново започна с пробив в сметката на Сабаленка, която отчаяно търсеше подкрепата от трибуните, но така и не я получаваше. Полуфиналистката от Уимбълдън пък продължаваше да не може да намери баланс в представянето си и съвсем скоро отново догонваше в резултата. Все пак този път по-опитната от двете състезателки съумя да се мобилизира и да достигне до решителен сет.

В него обаче отново тийнейджърката имаше игрови превес, абсорбирайки по впечатляващ начин силата на своята опонентка, като контраатакуваше повече от впечатляващо и заслужено получаваше овациите на централния корт. Беларуската обаче не спираше да се бори, а тази ѝ способност я отведе до изравняването при 4:4, само че последваха минути на съвършество от страна на Фернандес и сензацията се превърна в реалност!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Феноменалната Фернандес се справи със Сабаленка и ще спори за титлата на US Open! Калоян Соколов
Теми:  
us open | wta | Арина Сабаленка | лейла фернандес | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook