Ферер: Надал ще е най-великият, ако спечели АО; Джокович трудно би го задминал

от в 10:46 на 30.01.2022
Диана Андреева

Дебатът относно това кой е най-добрият тенисист измежду Голямата тройка едва ли някога ще намери своя край. Феновете на спорта разполагат с различни гледни точки и трудно биха достигнали до консенсус, макар че според Давид Ферер критерият е ясен - титли от Големия шлем. Според бившия световен номер три, състезателят приключил кариерата си с най-голям брой "мейджър" трофеи, трябва да бъде възприет от обществото като най-успешният за всички времена.

В скорошно интервю Ферер коментира предстоящия финал на Australian Open, където Рафаел Надал ще разполага с възможност да вдигне своята 21-ва купа на ниво Голям шлем и да пренапише историята на спорта, а ето какво точно сподели той:

"По мое мнение, ако Рафа спечели днешния финал и титлата на Australian Open, то дебатът относно това кой е най-добрият тенисист в историята ще намери своя край. Това може да се промени, ако Джокович надмине Надал по брой титли от Шлема, което според мен е малко вероятно и почти сигурно Надал ще е най-великият за всички времена.

За да бъдеш най-добрия тенисист, то е нужно да си успешен в най-големите турнири, а именно в "мейджър" събитията. И в случай, че Рафа разполага с най-много титли от Големия шлем, то не би трябвало някой да оспорва неговото величие и превъзходство." - завърши Ферер.

Източник: Tennis World USA


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ферер: Надал ще е най-великият, ако спечели АО; Джокович трудно би го задминал Диана Андреева
Теми:  
australian open | голяма тройка | давид ферер | надал | рафаел надал | ферер

Коментари





Следвайте ни в Facebook