Фернандес след финала: Тази загуба ще ме преследва дълго време

от в 14:17 на 12.09.2021
Мирела Николова

Тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ завърши по най-неочаквания начин с финал, противопоставящ две тийнейджърки, от който обаче победител излезе само една и това бе 18-годишната Ема Радукану. В двубоя за титлата тя се изправи срещу Лейла Фернандес, която е само с една година по-възрастна и за която този турнир също ще си остане един незабравим спомен. Съвсем разбираемо, у канадката не липсваше разочарование от загубата, като можеха да се забележат дори сълзи в очите ѝ след края на срещата, а ето и как коментира случилото се вчера:

"Това определено беше много труден мач и за двете ни", каза Фернандес на пресконференцията си." За съжаление, направих твърде много грешки в ключови моменти, от което тя се възползва. Няма да крия, че все още съм разочарована. Мисля, че тази загуба ще я помня много дълго и ще ме преследва. Смятам, че ще ме мотивира да ставам все по-добра и да тренирам още по-усилено за следващата такава възможност, която получа.

Времето, което прекарах в Ню Йорк, беше наистина вълшебно. Най-важният урок, който научих, е как да се възстановя след толкова много страхотни победи поред. След всеки един успех бях толкова щастлива, толкова развълнувана. Просто исках да се върна на корта и да играя отново.

Много съм доволна от себе си, от играта ми, от начина, по който се състезавах през последните две седмици. Развих се много не само в тенис аспект, но и в емоционален и ментален такъв."

Източник: Sportskeeda


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фернандес след финала: Тази загуба ще ме преследва дълго време Мирела Николова
Теми:  
us open | wta | интервю | лейла фернандес | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook