Финалистката от 2022-ра е аут: Рибакина взе скалпа на световната №11 и е 1/8-финалистка!

от в 07:21 на 20.01.2023
Мирела Николова

Елена Рибакина се превърна в изненадващата шампионка на Уимбълдън, ала впоследствие големите очаквания върху нея взеха своето и тя записа серия от ранни отпадания в края на миналия сезон. В началото на настоящата година обаче казахстанката изглежда, че се завръща към най-добрата си игра, и вече е част от осминафиналната фаза на Аустрелиън Оупън. Това стана факт, след като по-рано днес тя елиминира миналогодишната финалистка Даниел Колинс в три сета - 6:2 5:7 6:2, с което си проправи път към осминафиналите, където я очаква сблъсък срещу топ поставената Ига Швьонтек или световната №101 Кристина Букша.

Срещата стартира по феноменален начин за казахстанската представителка, която се възползва отлично от колебливия старт на съперничката си, за да нанесе пробив още в дебютното подаване на американката. От своя страна, Рибакина бе абсолютно непреклонна на собствен сервис, с помощта на който получаваше възможност да поеме инициативата в разиграването и да предизвиква грешки от ракетата на опонентката. Нова безапелационна акция на ретур в средата на сета я изведе до втори пробив и преднина от 5:1, като съвсем скоро след това световната №25 откри сметката си в общия резултат.

Рибакина продължи да извлича максималното от началния си удар и във втория сет, където обаче Колинс напомни за играта си, извела я до миналогодишния финал, и все по-често именно тя бе тази, която налагаше темпото. В продължение на час и половина от началото на мача шампионката от Уимбълдън не допусна да се стигне до брейкбол на неин сервис, но в дванадесетия гейм тя се поддаде на напрежението и след няколко нетипични за себе си неточности предаде частта.

Всички колебания отидоха в историята с началото на третия сет, в чиито откриващи минути казахстанката изцяло властваше на корта благодарение на своите мощни и изключително прецизно насочени удари. Тя набързо си изгради солидна преднина от два брейка и 4:0, след което бе само въпрос на време да подпечата крайния си успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Финалистката от 2022-ра е аут: Рибакина взе скалпа на световната №11 и е 1/8-финалистка! Мирела Николова
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън 2023 | Даниел Колинс | елена рибакина | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook