Финалистът се завръща: Гаел Монфис е първият сигурен участник на Sofia Open 2022!

от в 13:28 на 25.07.2022
Мирела Николова

Един от най-атрактивните тенисисти в АТР Тура - Гаел Монфис, се завръща на турнира в София и така се превръща в първия потвърден участник в тазгодишното издание на Sofia Open, което ще се състои в софийската зала "Арена Армеец" между 25 септември и 2 октомври. За французина това ще бъде трето участие в надпреварата, след като през 2019-а година той достигна до полуфиналната фаза, където бе елиминиран от бъдещия шампион Даниил Медведев, а през миналия сезон игра финал, отстъпвайки на двукратния носител на трофея в София - Яник Синер.

"С удоволствие се завръщам на Sofia Open 2022 и се надявам този път да стигна една крачка по-напред - до трофея. Радвам се да науча, че тази година феновете ще са на трибуните и чакам с нетърпение да играя пред българските си почитатели. Надявам се този път да извървя пътя до трофея", заяви световния №19.

Французинът направи изключително силно начало на тазгодишния си сезон, след като спечели титлата в Аделаида, а по късно достигна до четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия и бе осминафиналист на Мастърса в Индиън Уелс. За негово нещастие обаче, контузии го принудиха да се оттегли от редица турнири и той не е излизал на корта от началото на май, когато бе победен от Новак Джокович във втория кръг на Мастърса в Мадрид.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Sofia Open 🎾 (@sofiaopentennis)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Финалистът се завръща: Гаел Монфис е първият сигурен участник на Sofia Open 2022! Мирела Николова
Теми:  
atp | sofia open | гаел монфис | любопитно | софия | софия оупън

Коментари





Следвайте ни в Facebook