Финалът на US Open е ясен: Джокович и Дел Потро ще спорят за трофея

от в 04:23 на 08.09.2018
Калоян Пламенов

Новак Джокович се класира за осмия си финал на US Open, след като победи в 1/2-финалите Кей Нишикори след 6:3, 6:4, 6:2. Така той записа 15-ата си победа над японеца. 

Така на практика сърбинът има пред себе си доста добра възможност да спечели втори пореден турнир от "Големия шлем", след като грабна трофея на Уимбълдън. 

Първият и вторият сет бяха решени с по един единствен пробив в полза на сърбина, а третият - с два. 

За последно Джокера се класира на финал в този турнир през 2016 година, когато игра за последно в надпреварата, но тогава загуби мача за трофея от Стан Вавринка. До момента успеваемостта на сърбина във финалните мачове в Ню Йорк не е особено голяма и той е загубил пет от седемте финала.

Той вдигна трофея в турнира през 2015 година и 2011 година. В спор за финала сърбинът ще се изправи срещу Хуан Мартин Дел Потро. 

Двамата до момента имат 18 мача помежду си, като бившият лидер в световната ранглиста е постигнал 14 победи срещу аржентинеца в тура. За последно Дел По успя да надвие Джокера на Игрите в Рио през 2016 година, а в турнир от ATP последната му победа над него е в Индиън Уелс през 2013 година. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Финалът на US Open е ясен: Джокович и Дел Потро ще спорят за трофея Калоян Пламенов
Теми:  
us open | кей нишикори | новак джокович | новак джокович - хуан мартин дел потро | открито първенство на сащ | тенис | хуан мартин дел потро

Коментари





Следвайте ни в Facebook