Фитнесът на АО отвътре: Григор Димитров отново в ролята на екскурзовод (видео)

от в 15:11 на 11.01.2022
Мирела Николова

По-малко от седмица ни дели от началото на първия за годината турнир от Големия шлем и вече всички състезатели са на австралийска земя, готови да надминат лимитите си, за да вдигнат трофея на предстоящия Аустрелиън Оупън. Най-добрият ни тенисист Григор Димитров също не прави изключение, като той се намира от няколко седмици в Мелбърн, където вече изигра няколко двубоя на АТР 250 надпреварата Melbourne Summer Set, достигайки до полуфиналната фаза.

Българинът наскоро взе участие в интересно видео, в което влиза в ролята на екскурзовод и развежда феновете из комплекса "Мелбърн парк", който за 34-та година ще приеме Откритото първенство на Австралия. Днес пък бе публикувана и втора част от видеото, като този път нашето момче ни показва отвътре фитнес залата в Мелбърн, която е на разположение на играчите по време на целия им престой в Австралия.

"И така - намираме се в новия фитнес", започна бившият №3. "Това е уредът, който ви помага да правите клекове с тежести. Благодарение на него това упражнение става далеч по-безопасно и поради тази причина мнозина тенисисти я използват. Аз вдигам 85 килограма - може да изглеждам слаб, но за човек с моите размери е много добре", продължи шеговито първата ни ракета.

"Това колко често идвам във фитнеса, зависи от много неща", продължи той. "Няколко дни преди даден мач вече започваш да редуцираш натоварванията и да наблягаш на превантивни упражнения. Фокусираш се върху упражнения за скорост в краката, тъй като по време на паузата между сезоните тренираме повече с тежести и тялото става по-сковано."

Хасковлията също така демонстрира няколко упражнения, след което добави: "Най-важното е да се съобразяваш с тялото си и разбира се, да разговаряш с екипа си. Комуникацията е наистина от голямо значение. Всичко друго е доста просто. Хидратацията също е много важна. Както можете да видите, тук има тонова вода. Това е живот. Водата е нашият най-добър приятел, особено тук, в Австралия", завърши Гришо.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фитнесът на АО отвътре: Григор Димитров отново в ролята на екскурзовод (видео) Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | бгтенис | григор димитров | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook