Физически дискомфорт принуди Беретини да се откаже в първия си мач в Акапулко

от в 03:23 на 23.02.2022
Мирела Николова

Матео Беретини стартира годината по отличен начин, след като игра полуфинал на Откритото първенство на Австралия, и очакванията към него в Акапулко бяха големи с оглед на бързите условия в мексиканския град, които пасват идеално на стила на игра на италианеца. За съжаление обаче, световният №6 бе принуден да се откаже още на старта на турнира в двубой срещу Томи Пол, след като във втория сет почувства физическо неразположение и взе решение да прекрати срещата преждевременно при резултат 6:4 1:5. Така американецът продължава напред към втория кръг на надпреварата, където го очаква сблъсък с Душан Лайович.

От началото на двубоя италианецът бе крайно агресивен в изявите си и благодарение на своя емблематичен мощен форхенд доминираше разиграванията, като същевременно търсеше пътя напред към мрежата, където бе безпощаден. Тази тактика му донесе успех и още в дебютното подаване на противника достигна до брейкболи, вторият от които бе материализиран след впечатляващ минаващ удар от форхенд. Инерцията в играта на Беретини се запази и той безпроблемно поддържаше преднината си, уповавайки се на отличния си начален удар, който му предоставяше инициативата в разиграванията, за да запише дебютния сет срещу своето име.

Ролите на корта във втората част коренно се промениха, тъй като вече полуфиналистът от Аустрелиън Оупън бе този, от чиято ракета валяха грешка след грешка, довели до ранен пробив, който бе затвърден на нула от американеца за 4:1. Играта на Матео претърпя тотален крах, а езикът на тялото му издаваше видимо неразположение. Съвсем скоро той предаде подаването си за втори път, секунди след което се отправи към мрежата и даде знак на съдията на стола, че се отказва от срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Физически дискомфорт принуди Беретини да се откаже в първия си мач в Акапулко Мирела Николова
Теми:  
atp | акапулко | матео беретини | Обзори | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook