Фонини пречупи младия Мьолекер в Хамбург; Кареньо Буста го очаква на 1/4-финал

от в 21:03 на 25.07.2019
В
Фабио Фонини запази хладнокръвие, за да запише втори пореден двусетов успех в Хамбург. Днес италианецът надделя над младата надежда на Германия - Рудолф Мьолекер, след 7:5 6:4, за да се класира на четвъртфинал в немския град.

Мачът започна равностойно, като пръв пробив реализира младокът, който при 3:2 притисна съперника си на ретур, а след двойна грешка той поведе с брейк в резултата. За нещастие на домакините обаче Мьолекер показа ниво, далечно от най-добрия си тенис, и след серия от пропуски инкасира моментален рибрейк.

Изображение

Въпреки това проблемите за Фонини не бяха напълно решени, като десетият в света трябваше да отразява и сетбол при 5:4 в полза на немеца. Този път все пак двойна грешка нямаше, а Фабио със солидна игра съумя да обърне подаването си. Пропуснатият шанс разколеба Мьолекер, който допусна няколко грешки от обратния си удар, костващи му критичен пробив, а впоследствие италианецът затвърди и на нула, за да се откъсне в сетовете.

Изображение

Във втория сет двамата бяха равностойни до 4:4, когато ръката на по-младия състезател отново трепна и той допусна няколко грешки, по този начин давайки скрит мачбол на своя опонент. Този път пък бе ред на Рудолф да предаде подаването си с разочароваща двойна грешка, благодарение на която Фонини впоследствие се поздрави с успеха в този потенциално тежък двубой.

В битка за място на полуфиналите в германския град Фонини ще се изправи срещу Пабло Кареньо Буста. Испанецът отстрани по-предно класирания Ян-Ленард Щруф след силен мач. По този начин Кареньо Буста също реализира втора поредна двусетова победа и след 6:1 7:6(4) си гарантира място сред последните осем на надпреварата.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фонини пречупи младия Мьолекер в Хамбург; Кареньо Буста го очаква на 1/4-финал В

Коментари





Следвайте ни в Facebook