Мачове на живо
Очаквано начало 12:00ч.
Александър Зверев
Рафаел Надал
Очаквано начало 14:30ч.
Новак Джокович
Стефанос Циципас

Фонини след дисквалификацията си: Бях наказан за нещо, което не съм направил

от в 20:01 на 21.04.2021
Мирела Николова

Фабио Фонини далеч не е сред най-уравновесените и спокойни тенисисти, като неведнъж е демонстрирал своя буен нрав на корта. През днешния ден избухливостта на италианеца за пореден път достигна връхната си точка, когато 33-годишният състезател изпусна нервите си на корта и отправи вербални обиди към страничен съдия, който пропусна да отсъди един от ударите на опонента му - Бернабе Сапата Мирайес, в аут. Така се стигна до намеса на супервайзърите на турнира, които бяха безкомпромисни с решението си, отстранявайки Фонини преждевременно от надпреварата в Барселона. 

След дисквалификацията си италианският представител коментира случилото се и заяви, че не е съгласен с взетото решение:

"Изумен съм от начина, по който напуснах турнира. Платих висока цена за нещо, което не съм извършил. В миналото си наистина съм правил неприемливи неща на корта, за които дори не съм бил дисквалифициран, но днес бях изключително спокоен. Въпреки че изоставах с 6:0 3:0, но почти нищо не бях казал, дори не говорех. Със сигурност ще преразгледам ситуацията и ще разследвам случката. Подобно нещо се случва за първи път в живота ми."

"Нямам обяснение за решението на супервайзърите. Най-много съжалявам за това, че ми бе отнета възможността да продължа да продължа да се боря да осъществя обрат. Можеха да ми дадат наказателна точка, както ми се е случвало множество пъти дотук в кариерата ми, но те просто ме лишиха от шанса да играя“, завърши видимо раздразненият Фабио.

 

 


Ето как да гледаме тенис мачовете безплатно

Оцени тази статия:
Фонини след дисквалификацията си: Бях наказан за нещо, което не съм направил Мирела Николова
Теми:  
atp | барселона | интервю | любопитно | фабио фонини

Коментари

Следвайте ни в Facebook