Франция надви Австралия в двойков мач и е новият шампион на Фед Къп

от в 15:50 на 10.11.2019
В


След като Австралия и Франция си размениха по една победа на старта на деня, победилят на Фед Къп се определи след двойков мач между двете страни. В решаващия двубой Кристина Малденович и Каролин Гарсия успяха да се справят със световтата номер едно Ашли Барти и нейната партньорка - Саманта Стоусър. Макар и да се бори до последно, отборът на Австралия демонстрира много несигурна игра, поради което отстъпи с 6:4 6:3.



Така 57-то издание на надпреварата има нов шампион, след като петкратните победители Чехия отсътпиха по-рано в турнира. За Франция това е шести финал и трета титла, като за последен път отборът стигна до трофея през 2003 година. Австралия от своя страна губят за девети път заключителния мач, а за последно те взеха участие там през 1993.

По време на днешния двубой Франция изцяло доминираше на корта. Независимо че Младенович и Гарсия не винаги демонстрираха достатъчно убедителна игра, техните опоненти бяха много по-нестабилни. След трудния си мач срещу Младенович по-рано през деня, Барти видимо беше изтощена. Световната номер едно не успя да покаже познатото си ниво на игра, което в комбинация с грешките на нейната партньорка сложиха край на надеждите на Австралия за първи трофей от 1974 насам.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Франция надви Австралия в двойков мач и е новият шампион на Фед Къп В

Коментари





Следвайте ни в Facebook