Френска млада надежда стои на пътя на Кузманов от първа Чаланджър титла

от в 17:08 на 09.10.2021
Диана Андреева

Димитър Кузманов продължава да показва отличен тенис през последните седмици. Мико се наложи над именити съперници в миналите си мачове, а днес надигра още един финалст на ATP - Алекс Молкан. Но всички тези победи вече са в миналото, а в момента най-важното пред втората ракета на България е утрешният му двубой, защото в случай, че успее да победи Юго Гастон, той ще се поздрави с най-значимото постижение в кариерата си до момента - титла на ниво Чалънджър. 

Но препятствието пред Кузманов няма да бъде никак леко. Гастон е топ поставен в основната схема на турнира и не случайно е считан за сериозен фаворит в заключителния мач в Барселона. 21-годишният състезател е смятан за един от най-обещаващите млади таланти на Франция, а нека преди мача му с Кузманов да се запознаем с постиженията му по-подробно. 

Надпреварата в Барселона се състои именно на любимата настилка на класирания под номер 112 Гастон - клей. На червени кортове Юго неведнъж е демонстрирал на тенис света таланта, който притежава, а през миналия сезон дори достигна до четвъртия кръг на Ролан Гарос. Там, френският състезател бе близо до успеха, ала след петсетова битка отстъпи на Доминик Тийм. 

Сезон 2021 до момента се развива отлично за Гастон, който все по-често намира място в ATP турнирите. През месец юли Юго се изправи срещу Каспър Рууд в спор за трофея в Гщаад, но бе категорично надигран от норвежеца и не напусна швейцарския град по желания начин. За съжаление на своите почитатели 21-годишният състезател не успя да се класира в основната схема на US Open, но за сметка на това се включи в редица Чалънджър събития на червени кортове в последвалите седмици и придоби голям опит на червени кортове. 

Гастон е трудно препятствие дори и за най-опитните състезатели. Разнообразният стил на французина му позволява често пъти да изненадва своите съперници по време на разиграванията. Друго оръжие, с което Юго разполага, са феноменалните къси отигрвания, които неведнъж са попадали във видеата, публикувани в канала на официалната ATP телевизия - TennisTV. Кузманов ще трябва да се подготви за сериозна битка, но всички ние ще го подкрепяме и ще се надяваме той отново да ни зарадва с победа, а ако искате да наблюдавате срещата на живо, можете да го направите на обичайните линкове в Tennis.bg.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Френска млада надежда стои на пътя на Кузманов от първа Чаланджър титла Диана Андреева
Теми:  
барселона | димитър кузманов | кузманов | чалънджър тенис | юго гастон

Коментари





Следвайте ни в Facebook