Френски тенисисти и Ги Форже защитиха Надал от нападките

от в 18:51 на 14.03.2016
Tennis.bg

Няколко френски състезатели, а също и директорът на "Ролан Гарос" Ги Форже защитиха Рафаел Надал от нападките на бившият спортен министър в страната Розелин Башело.

Преди дни тя намекна, че Надал може би е взимал забранени стимуланти с оглед продължителните му отсъствия за дълги периоди в предишни години.

"Защо подхранваме съмненията спрямо един изключителен шампион? Наскоро видяхме, че дори топ атлетите не са защитени от допинг контрола. Да си говориш публично е едно, но трябва да има граници. Да хвърляш обвинения по подобен начин е много сериозно нещо," заяви Ги Форже - настоящият директор на "Ролан Гарос" и бивш капитан за Купа "Дейвис".

Членът на съвета на играчите към АТР Жил Симон пък коментира: "Слушал съм много хора да обясняват каквото им хрумне. Щом Башело говори по подобни теми, тя греши. Нужно е да се информираш, Башело. Била си спортен министър."

Ришар Гаске допълни: "Абсурдно е. Какво знае тя? Когато не знаеш нищо, трябва да си мълчиш. Най-дразнещото е това, че е била министър."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Френски тенисисти и Ги Форже защитиха Надал от нападките Tennis.bg
Теми:  
ги форже | жил симон | рафаел надал | ришар гаске

Коментари





Следвайте ни в Facebook