АО: Де Минор си гарантира мач срещу Синер; Фриц е на дебютен 1/8-финал в Шлема

от в 12:45 на 22.01.2022
Владислав Риждов

Тейлър Фриц изигра още един добър мач от началото на новата година и заслужено продължава към втората седмица на Аустрелиън Оупън. Това ще бъде дебютен 1/8-финал за младия американец, който надделя над Роберто Баутиста Агут в петсетова битка с 6:0 3:6 3:6 6:4 6:3.

В мач между двама от поставените американецът започна срещата повече от добре. Фриц реализира ранен пробив на сметката си, който затвърди безпроблемно за 2:0. Агресивен от основната линия, той използваше цялата ширина на корта и наказваше всяка една неточност на своя съперник, докато Агут така и не успяваше да намери път обратно, което бързо доведе до сет на нула в полза на 20-я в схемата.

В следващите две части испанецът се мобилизира и успяваше доста по-често да поставя съперника си под напрежение, което неимоверно даваше нужния резултат и той изцяло обърна развоя на мача. В първия случай световният №18 потегли комфортно с 3:0, Фриц съумя да навакса изоставането си, но нов натиск от страна на Агут му донесе брейк, който се оказа достатъчен за изравняването на сетовете. В третата част двамата се движеха равностойно до 3:3, преди Агут да вземе инициативата. Опитният испанец се справи чудесно на ретур и на два пъти проби младия американец, което се оказа достатъчно, за да реализира пълен обрат в отделните части.

В изключително оспорван се превърна четвъртия сет. В него Фриц на два пъти излизаше напред в резултата с аванс от брейк, но и в двамата случай следваше моментално изравняване от Агут. В крайна сметка по-настоятелната игра от страна на световния №22 му донесе нужните дивиденти и той успя да измъкне частта на сметката си, което доведе развръзката до решителна част.

В нея атакуващата игра от страна на 24-годишния Фриц все повече взимаше връх на корта. Американецът реализира двойно повече печеливши удари в сравнение със своя съперник и закономерно контролираше събитията на корта. Фриц започна сета с пробив, който нямаше проблеми да запази до края, за да се поздрави с дебютно класиране за втората седмица на турнир от Шлема.

Алекс Де Минор отново не загуби сет и за първи път преминава отвъд първата седмица в Мелбърн. Както и предишния си мач, днес австралиецът се справи рутинно с ветерана Пабло Андухар, надигравайки го с 6:4 6:4 6:2.

Срещата стартира с леки колебания за двамата от сервис, което доведе до размяна на два брейка. Впоследствие обаче Де Минор постепенно налагаше темпото си и това логично донесе на бързоногия австралиец аванс в резултата. Де Минор показа добра игра от ретур и след мощен форхенд по правата, реализира пробив, който се оказа достатъчен, за да се откъсне в общия резултат.

По идентичен начин се разви и втората част. Този път местният представител си извоюва ранна преднина, която съумя да затвърди убедително. До края 32-ят в схемата се представяше безупречно от линията за сервис и не допусна водачеството му да бъде нарушено, стъпвайки с единия крак във фазата на осминафиналите.

В третия сет доминацията на Демона бе дори още по-изразителна. С агресивната си игра и чудесното придвижване по корта, 22-годишният Де Минор ограничаваше до минимум всякакви опити на Андухар да се добере до нещо по-сериозно. В допълнение световният номер 42 се възползваше чудесно от всеки един плитък удар от страна на испанеца и го пречупи на два пъти, което му подпечата крайната победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
АО: Де Минор си гарантира мач срещу Синер; Фриц е на дебютен 1/8-финал в Шлема Владислав Риждов
Теми:  
Аустрелиън Оупън 2022 | Обзори | открито първенство на австралия | роберто баутиста агут | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook