Фриц се измъкна в драматичен сблъсък с Басилашвили и спря победната му серия

от в 18:07 на 16.03.2021
Диана Андреева

Тейлър Фриц надделя над шампиона от Qatar Total Open 2021 Николоз Басилашвили и сложи край на серията му от пет поредни победи. Американецът бе изправен пред сериозни затруднения, ала все пак успя да затвори мача в своя полза с 4:6 6:3 7:6(4). 

Басилашвили пренесе добрата си игра от Доха през миналата седмица и в Дубай, а убедителното му представяне през днешния ден бе и причината той да успее да спечели първата част, но малко не му достигна в решителния сет и така след общо два часа и четири минути да предаде срещата в полза на опонента си. 

Басилашвили бе агресивен още от първите минути на мача, а това бе и причината той да си осигури сет аванс, но след почивката между отделните части Фриц се завърна на корта решен да се бори до последно. Американецът започна да сервира много по-убедително, което в комбинация с интензивна игра от дъното на корта, му позволи да спечели двубоя.

Следващият опонет на Фриц ще бъде вторият поставен в турнира, а именно Андрей Рубльов. Младият руснак откри участието си в надпреварата по-рано през деня, когато се справи в последователни сетове с квалификанта Емил Русоовари.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фриц се измъкна в драматичен сблъсък с Басилашвили и спря победната му серия Диана Андреева
Теми:  
дубай | николоз басилашвили | николос басилашвили | тейлър фриц | тенис турнир в дубай

Коментари





Следвайте ни в Facebook