Фриц: В момента трябваше да гледам от дивана; участието ми е бонус и играя освободено

от в 12:36 на 14.11.2022
Калоян Соколов

Тейлър Фриц определено може да бъде горд с постигнатото през настоящия сезон, в който спечели първата си Мастърс титла и дебютира в топ на 10 на света, но можеше това да се окаже недостатъчно за американеца в неговото преследване на дебютно участие във финалите на ATP. Фриц допусна неочаквано поражение от френския ветеран Жил Симон на надпреварата в зала "Берси" и наглед трябваше да се прости с мечтата си да участва в Торино, само че се възползва от контузията на Карлос Алкарас и зае последното свободно място в състезанието, а вчера дебютира по мечтан начин, надигравайки Рафаел Надал. По този начин шампионът от Индиън Уелс записа първи успех над представител на топ 3 в своята кариера и си отмъсти на Матадора за петсетовото поражение, което Рафа му нанесе на Уимбълдън, а ето и какви бяха емоциите на щастливия победител след сблъсъка:

"Чувството е страхотно. Усещах, че първият мач ще бъде от огромно значение за шансовете ми да изляза от групата, имайки предвид обстоятелството, че трябваше да се изправя срещу Рафа. Щастлив съм как се справих с нервното напрежение и всъщност изиграх един от най-силните си мачове изобщо. Истината, е че в момента трябваше да гледам турнира от дивана, след като отпаднах рано в Париж и сега играя много освободено, защото участието ми е неочакван подарък и всичко постигнато е бонус за мен.

Кортът определено е бърз. Това е от помощ за сервирането ми и бекхенда. Различната скорост на настилката винаги има сериозно влияние върху моята игра. На по-бавните настилки имам достатъчно време да изпълня удара си с максимална скорост, но тук мога да отиграя спокойно към форхенда на Рафа и за него ще бъде по-трудно да контролира топката и да ме атакува. Определено началният удар и ретурът ще бъдат от най-голямо значение през седмицата, а днес се справих отлично на тези два елемента, така че нямам търпение да се опитам да повторя същото представяне в следващите си двубои от групата" - коментира американецът на вчерашната си пресконференция.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фриц: В момента трябваше да гледам от дивана; участието ми е бонус и играя освободено Калоян Соколов
Теми:  
atp | nitto atp finals turin | интервюта | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook