Фриц започна с рутинна победа в Стокхолм; Бублик се отказа на старта

от в 23:28 на 09.11.2021
Мирела Николова

Тейлър Фриц откри с категоричен успех участието си на АТР 250 турнира в Стокхолм, надигравайки на старта "щастливия губещ" Егор Герасимов с 6:4 6:4 и така си осигури място във втория кръг на надпреварата, където го очаква сблъсък със свой сънародник в лицето на Томи Пол.

В дебютната част началният удар на руснака бе изключително колеблив, от което Фриц успя да се възползва, за да осъществи пробив в средата на частта, който съхрани до края, за да поведе в общия резултат. Вторият сет стартира с размяната на два пробива, след които нито един от двамата състезатели нямаше проблеми в подаванията си и така паритетът бе запазен до 4:4. Тогава американецът повиши нивото си и нанесе късен брейк, а гейм по-късно мачът бе пратен в историята.

В друг двубой от програмата поставеният под номер 6 в схемата Александър Бублик не доигра срещата си от първия кръг срещу Артур Риндеркнех. След като загуби откриващата част и изостана с пробив във втората, казахстанецът се отказа поради физически проблеми при резултат 6:1 2:0 в полза на опонента си. Представителят на Франция продължава към следващия етап на надпреварата, където ще се изправи срещу Йозеф Ковалик.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фриц започна с рутинна победа в Стокхолм; Бублик се отказа на старта Мирела Николова
Теми:  
atp | александър бублик | Обзори | стокхолм | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook