Гаф на Уимбълдън: Съдийка отбелязваше резултата ръчно и забрави за смяната на топки

от в 17:09 на 04.07.2021
Мирела Николова

Откритото първенство на Великобритания е най-старият и до ден днешен си остава най-престижният тенис турнир, ала дори Уимбълдън, който е известен със своето стриктно спазване на утвърдените с десетилетия правилата и традиции, не е застрахован от появата на гафове, каквито не липсваха по време на двубоя от трети кръг между Даниил Медведев и Марин Чилич.

Бившият финалист в Лондон от 2017 г. поведе с 2:0 сета, но последва изумително представяне от страна на втория в света, който успя да възвърне паритета в отделните части и набързо си изгради солидна преднина от 5:0 в петия решителен сет. Точно тогава, при смяната на полетата, се оказа, че съдийката на стола е забравила, че трябва да бъде сменен комплектът топки, с които се играе. Грешката на главната арбитърка най-вероятно е била продиктувана и от факта, че тя бе принудена да отбелязва резултата ръчно поради технически проблеми с инсталирания таблет на стола. 

Това не бе първи подобен срив в системата на тазгодишния Уимбълдън, след като по-рано през седмицата отново имаше проблеми от техническо естество, касаещи системата за видеоповторение по време на късните срещи.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гаф на Уимбълдън: Съдийка отбелязваше резултата ръчно и забрави за смяната на топки Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | любопитно | марин чилич | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook