Гарбине Мугуруса пред Tennis.bg: Не се възприемам като фаворитка на Ролан Гарос

от в 18:53 на 28.05.2021
Мирела Николова

Ролан Гарос несъмнено е сред любимите надпревари на Гарбине Мугуруса, която през годините често е достигала до заключителната фаза на Откритото първенство на Франция, като същевременно може да се похвали и с триумф през 2016 г. По-рано през сезона испанката изпитваше проблеми с левия крак, който я принуди да приключи участието си в Чарлстън и да се откаже от Мастърса в Мадрид. Днес Гарбине даде пресконференция пред медии в Париж, а ето и какво сподели Гарбине пред журналистите, включително и нашия екип:  

Какво е чувството да се върнеш обратно в Париж и как преминава подготовката ти?

- Щастлива съм да бъда отново тук. Имам страхотни спомени от този турнир, който е наистина специален за мен. Подготовката ми беше малко трудна, тъй като не успях да изиграя достатъчно количество мачове на клей. Опитвам се да тренирам максимално усилено и се надявам да бъда готова за Ролан Гарос.

Смяташ ли, че си една от фаворитките за триумф в Париж през тази година?

- Не мисля, че съм сред фаворитките. Трябва да остана здраво стъпила на земята, тъй като не съм играла достатъчно мачове на клей през сезона. Стремя се да се развивам стъпка по стъпка и в момента изобщо не мисля относно това дали съм фаворитка, или не. Определено ми допадат условията тук, но не се виждам като част от претендентките за трофея.

На старта предстои да се изправиш срещу Марта Костюк. Какви са очакванията ти към двубоя?

- О, не знаех срещу кого играя, честно казано. Очаквам с нетърпение да изляза за първия си мач тук, независимо от опонента ми. Клеят е различна настилка, трябва да играеш умно и да приспособиш играта си. Ще се опитам да бъда готова за срещата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гарбине Мугуруса пред Tennis.bg: Не се възприемам като фаворитка на Ролан Гарос Мирела Николова
Теми:  
wta | гарбине мугуруса | интервю | любопитно | Пресконференции | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook