Гарин отстрани Вавринка и си гарантира сблъсък с Тийм във втори кръг

от в 22:22 на 27.10.2020
Марк Хаджижеков

Кристиан Гарин отстрани Стан Вавринка в първия кръг на надпреварата във Виена в два сета след 6:4 6:7(9) 6:3. Така младият чилиец се класира за осминафиналите в австрийската столица, където той ще се изправи срещу миналогодишния шампион Доминик Тийм. 

В началото на мача Гарин видимо бе по-фокусираният от двамата тенисисти, като чилиецът умело движеше своя опонент по широчината на корта, а това предизвика много грешки от Вавринковата ракета. Така при 1:1 чилиецът се поздрави с ключов брейк, който му позволи да се превърне във водещата фигура на първия сет. 

Кристиан бе съвсем уверен на начален удар, но при 5:4 той изостана с 15:40. Въпреки това последваха няколко безупречни изпълнения от неговата част на корта, за да може в крайна сметка Гарин не само да отрази възможностите за рибрейк, ами и да се доближи на сет от успеха в двубоя. 

През втората част Стан обаче разчиташе на мощния си сервис, който го държеше близко в резултата, а двамата се движеха гейм за гейм. Отново при резултат 5:4 Гарин бе изправен пред затруднения, тъй като Вавринка достигна до общо три сетбола от ретур. 

Чилиецът обаче заложи на дързък тенис, който го избави от проблемите му, като в крайна сметка до пробив така и не се стигна. Впоследствие двамата се добраха до тайбрек, в който Гарин постигна внушителна преднина от два минипробива за 4:1 благодарение на изключително стабилния си тенис. 

Изведнъж последваха обаче нетипични за чилиеца грешки, които позволиха на Вавринка да се завърне в битката за тайбрека, като не след дълго швейцарецът достигна и до сетбол. В този момент обаче съдбата помогна на Гарин, който благодарение на брутална намеса на мрежата отрази четвърта възможност за форсиране на трета част. 

Последваха и още три сетбола, които Стан не съумя да материализира, но все пак от общо осмия си шанс бившият номер три в света наложи волята си във втората част. 

Въпреки това Гарин възобнови преимуществото си на корта в третия сет, реализирайки ранен пробив, като чилиецът не допусна връщане на брейка до самия край на мача, с което се класира за осминафиналите във Виена. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гарин отстрани Вавринка и си гарантира сблъсък с Тийм във втори кръг Марк Хаджижеков
Теми:  
виена | кристиан гарин | Обзори | Стан Вавринка | тенис турнир във виена

Коментари





Следвайте ни в Facebook