Гарсия се справи с Кербер, Младенович продължава напред в Дубай след успех над Мартич

от в 16:45 на 08.03.2021
Диана Андреева

Изненада още на старта в Дубай - световната номер 26 и двукратна шампионка от Големия шлем Анджелик Кербер отстъпи на Каролин Гарсия. След оспорвана трисетова битка французойката съумя да затвори мача в своя полза, реализирайки обрат с 3:6 6:2 6:4. 

Гарсия, която през миналата седмица отстъпи още във втори кръг на турнира в Лион, демонстрира много постоянна игра и макар и бавното начало, тя съумя да се справи със съпротивата на своята опонетка и да се поздрави с успех след малко над 90 минути игра.

Това бе 9-ти двубой между двете тенисистки, а благодарение на днешната си победа Гарсия записа първи успех над тази си противничка от 2017 година и по този начин балансът в преките им сблъсъци вече е 6:3 в полза на Кербер. 

Друга неочаквана победа през днешния ден записа световната номер 53 Кристина Младенович. Французойката се справи с Петра Мартич в последователни сетове - 7:6(2) 6:4 и по този начин си осигури още поне един мач в Дубай. В следващия си двубой Младенович ще се изправи срещу 1/2-финалистката от турнира в Доха през изминалата седмица Джесика Пегула.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гарсия се справи с Кербер, Младенович продължава напред в Дубай след успех над Мартич Диана Андреева
Теми:  
ангелик кербер | дубай | каролин гарсия | кербер | тенис турнир в дубай | тенис турнир в дубай - жени

Коментари





Следвайте ни в Facebook