Ги Форже приветства решението на Федерер да играе на "Ролан Гарос"

от в 15:07 на 28.01.2019
Искрен Минчев

Директорът на Откритото първенство на Франция Ги Форже изрази задоволството си от намерението на Роджър Федерер да участва през тази година в Париж. Бившият шампион разкри, че засега планира да участва на "Ролан Гарос" за първи път от 2015 година.

Желанието си Федерер изрази след изненадващата загуба на Australian Open от Стефанос Циципас като по този начин не съумя да защити титлата си в Мелбърн.

"Не съм изненадан. Какво търси играч като него? Увереност. Тенисът е толкова красив спорт, но и изисква и много чувствителност. Така е и при пианистите, които не свирят често. Той ще загуби стандартните си навици. Като го гледам все още ми изглежда много бърз и усещам, че има нужната мотивация. Винаги се радва на играта и това ме изненадва след всичко, което е спечелил," коментира Форже.

Самият Федерер коментира темата за участие във френската столица така: "В момента ми се струва удачно да го направя. Не мога да кажа, че ми е липсвало да играя там, а и по предната година бях контузен. Ето защо ми се иска да се пробвам отново. Не мисля, че ми е нужна дълга почивка. Ще играя на Ролан Гарос," заяви той в Мелбърн.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ги Форже приветства решението на Федерер да играе на "Ролан Гарос" Искрен Минчев
Теми:  
ги форже | роджър федерер | ролан гарос | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook