Григор Димитров - Джордан Томпсън 5:7, 5:7 (гейм по гейм)

от в 17:59 на 25.03.2019
Георги Христов

Българинът Григор Димитров отпадна в третия кръг на турнира по тенис за мъже от сериите Мастърс в Маями, след като отстъпи на Джордан Томпсън. Австралиецът се наложи със 7:5, 7:5.

Надпреварата в Маями бе първа за Григор Димитров след Откритото първенство на Австралия. Българската звезда пропусна два месеца заради травма в рамото.

77-ият в света Томпсън пък шокира във втория кръг фаворита Карен Хачанов, поставен под номер 10 в Маями, и го победи категорично със 6:2, 6:3.

През 2018 г. Димитров достигна до третия кръг на турнира в Маями и сега успя да защити точките си. Първата ракета на България пропусна да достигне 1/8-финалите в тази надпревара за първи път от 2016 година.

Вижте развитието на срещата гейм по гейм:

ПЪРВИ СЕТ:

* Томпсън сервира първи

0:1 - Григор започна мача чудесно с ПРОБИВ на 30.

1:1 - За съжаление Григор допусна мигновен рибрейк след доста грешки.

2:1 - Томпсън повежда за първи път в мача, печелейки подаването си.

2:2 - Много добри сервиси на Гришо, който изравнява резултата. Той вече има и две директни точки от начален удар.

3:2 - Томпсън демонстрира много стабилна игра. Той затваря гейма си на нула и пак взема аванс.

3:3 - Григор започна убедително гейма си. Той с лекота поведе 40:0. След това допусна двойна грешка, но от третия опит затвори на 30.

4:3 - Седмият гейм бе много равностоен. При 30:30 удар на Томпсън закачи филето и излезе в мрежа, което значеше нов шанс за пробив пред Димитров. Австралиецът бързо се справи с тази трудност и отново повежда в резултата.

4:4 - Чудесно представяне на Григор. Печели на нула подаването си. На трибуните пък се виждат негови фенове с българския флаг.

5:4 - Томпсън също печели гейма си на нула. Последното разиграване в този гейм бе страхотно като Томпсън игра отлично в защита, а Григор с малко пропусна воле на мрежата.

5:5 - Григор загуби първото разиграване, но след това се представи много добре и без проблеми направи серия от четири поредни точки.

6:5 - Томпсън направи две поредни непредизвикани грешки за 0:30. Австралиецът успя да изравни, но след това Григор зарадва публиката и стигна до точка за пробив - 40:30. Тя бързо бе отразена от неговия опонент, но последва втора. И този път Гришо не успя да се възползва и Томпсън си осигурява тайбрек.

7:5 - Григор поведе с 30:0, но след това загуби две разигравания и се стигна до равенство. На всичкото отгоре Томпсън стигна и до сетбол, но сервисът помогна на Димитров. За зла беда Томпсън реализира втория.

ВТОРИ СЕТ:

* Томпсън сервира първи

1:0 - Австралиецът продължава серията си на три поредни гейма. Той откри резултата след почивката, затваряйки на 15.

1:1 - Серията е спряна. Томпсън отново се бори и стигна до 30:30, но нямаше сили за повече.

2:1 - Добро сервиране на Томпсън, който за втори път повежда в този сет.

3:1 - Гришо допусна двойна грешка, за да изостане с 0:40. При втората точка за пробив и форхендът предаде Григор, който отстъпи подаването си.

3:2 - Рибрейк! Григор Димитров се връща в мача. Той също печели подаването на опонента си на 30 и остава в борбата за втората част.

3:3 - Григор загуби първата точка, но след това игра много добре и печели шестия гейм.

4:3 - Томпсън спечели едно от най-хубавите разигравания в мача за 40:15 и след това реализира още първия геймбол.

4:4 - Първото разиграване бе белязано от майсторски бекхенд на Григор, който директно спечели точката. Две непредизвикани грешки обаче доведоха ситуацията до 15:30. След това Димитров намери играта си и спечели този важен гейм.

4:5 - Григор се бори здраво. Спаси геймбол и заслужи точка за пробив, но не успя да я реализира и се стигна до 40:40. Той заслужи втори пореден шанс и ПРОБИВЪТ е факт!

5:5 - В този ключов момент Григор не успя да сервира оптимално и даде редица шансове на своя мотивиран опонент. Томпсън проби на НУЛА!

6:5 - Поредният равностоен гейм. Драмата отново бе пълна при 30:30. Томпсън реши да играе агресивно и с излизане на мрежата си осигури геймбол. Сервисът му помогна да го реализира, осигурявайки си поне тайбрек.

7:5 - Григор изостана 0:40, но по майсторски начин спаси ТРИ поредни мачбола!!! След това обаче не се справи при четвъртия и допусна поражение в два сета.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров - Джордан Томпсън 5:7, 5:7 (гейм по гейм) Георги Христов
Теми:  
григор димитров | джордан томпсън | тенис | тенис бг | тенис на живо | тенис новини | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook