Гледайте на живо: Новак Джокович срещу Карлос Алкарас в историческа битка на Уимбълдън!

от в 16:00 на 16.07.2023
Мартин Петков

Всеки момент се очаква да бъде дадено началото на финала на тазгодишния Уимбълдън, като в титанична битка един срещу друг се изправят Карлос Алкарас и Новак Джокович. Мнозина стискаха палци още отпреди старта на най-стария тенис турнир да бъде оформен сблъсък за титлата на "свещената трева" между двамата най-добри тенисисти в света към момента, които напоследък открито наложиха доминацията си в АТР Тура, като желанието на широката тенис общественост в крайна сметка се сбъдна.

Ноле, който с всяка своя следваща победа подобрява нови и нови рекорди, излиза на корта в търсене на поредния си исторически триумф, след като ще опита да завоюва 24-тата си титла от Големия шлем, която същевременно би го изравнила с Роджър Федерер на върха в класацията за спечелени трофеи на Уимбълдън, предвид факта че в колекцията на Маестрото личат осем отличия от надпреварата. Сърбинът през последното десетилетие се превърна в абсолютен властелин на "свещената трева" и към момента се намира в серия от 34 поредни победи в All England Club, като в похода си към рекордния за тенис историята 35-и "мейджър" финал на сингъл подчини състезатели от ранга на Андрей Рубльов, Стан Вавринка и Яник Синер, давайки си възможност да излезе през днешния ден на централния корт в Лондон, на който последно е губил преди цяла декада, когато в спора за титлата през 2013-а година преклонява глава пред Анди Мъри.

От другата страна на мрежата откриваме най-видния представител на следващата генерация в тениса - Карлос Алкарас, който по изключителен начин с представянето си в хода на тревния сезон заличи всички спекулации по свой адрес, че играта върху зелената настилка все още му убягва. 20-годишният испанец първоначално триумфира с купата в Куинс, като впоследствие съумя да пренесе страхотната си форма и на най-стария тенис турнир, където до момента се поздрави с впечатляващи победи над играчи като Даниил Медведев, Холгер Руне и бившия вицешампион Матео Беретини, срещу които загуби общо един сет, за да намери място в дебютния си финал на "свещената трева".

Историята на съперничеството между световните №1 и №2 познава досега две техни срещи, като при първата такава, датираща от миналогодишния Мастърс в Мадрид, Карлитос, тогава все още тийнейджър, надви именития балканец, за да вдигне броени дни по-късно трофея на домашната си сцена. От своя страна, Ноле търпеливо дочака възможността да вземе реванша си от топ поставения в схемата и стори това в полуфиналната фаза на Ролан Гарос по-рано в хода на сезона, когато демонстрира, че още не е готов да предаде мястото си на върха в тениса, триумфирайки впоследствие с рекордната си 23-та "мейджър" титла.

Предстоящата битка, определяща новия шампион на "свещената трева", която по традиция ще стартира в 16:00 часа българско време, среща в пряк дуел опита, в лицето на 36-годишния Джокович, оставил следа завинаги в спортните архиви, и младостта, чийто представител е Алкарас, за когото всички специалисти открай време сочат, че има отредено място в историята на тениса. Вие пък не трябва да забравяте, че ако искате да наблюдавате на живо финала на Уимбълдън между 7-кратния носител на трофея Новак Джокович и претендента за короната Карлос Алкарас, то можете да го направите на някой от следните линкове:

Линк 1 (изисква регистрация, но е с най-добро качество)

Линк 2

Линк 3


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гледайте на живо: Новак Джокович срещу Карлос Алкарас в историческа битка на Уимбълдън! Мартин Петков
Теми:  
atp | гледайте на живо | карлос алкарас | карлос алкарас гарфия | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook