Глобиха Федерер на Australian Open

от в 13:03 на 29.01.2020
Димитър Беловски

Роджър Федерер бе глобен от организаторите на Откритото първенство на Австралия по тенис.

Швейцарецът получи глоба от 3 000 долара заради нецензурни думи, което е била смесица от английски и немски. Това се е случило вчера по време на четвъртфинала му срещу Тенис Сандгрен, а една от съдийките на линията е чул псувнята на швейцареца.

Това е едва втората глоба в кариерата на Маестрото, която той получава в мач в някои от турнирите от Големия Шлем. Предишният път, когато Федерер бе глобен на турнир от Големия Шлем беше през 2009 година на US Open в мача си срещу Хуан Мартин дел Потро за псувня.

Федерер получи предупреждение в третия сет, когато съдийка на линията отива при съдията на стола, Марияна Вельович, която отправя предупреждението.

Швейцарският Маестро призна пред репортерите във вторник, че е псувал „на смесица от езици“ или поне така твърди съдийката.

При смяната на полетата, Федерер отиде при главния арбитър, Вельович и я попита: „Ако си чула нещо, защо не каза? Ако тя е 100% сигурна в това, което казва, това значи, че тя е от Швейцария.“

„Бях ядосан при една от точките за повече от 15 часа на корта, мисля че е нормално. Беше тежко. Но не като да съм псувал постоянно или публиката да е чула думите ми. Но няма проблем, приемам го,“ заяви Маестрото на пресконференцията след мача.

Вчера Роджър Федерер спаси седем мачбола и успя да победи Тенис Сандгрен след 6:3, 2:6, 2:6, 7:6(8), 6:3 и на полуфинала утре ще срещне Новак Джокович в мач №50 помежду им.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Глобиха Федерер на Australian Open Димитър Беловски
Теми:  
australian open | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook