Глушкова отстъпи на първата поставена и остана на крачка от 1/4-финалите на АО

от в 09:26 на 26.01.2022
Владислав Риждов

Денислава Глушкова дебютира по страхотен начин на Откритото първенство на Австралия за девойки, записвайки две последователни победи, за да се класира за осминафиналите. Тя обаче остана на крачка от заключителния етап на надпреварата, след като по-рано днес отстъпи на поставената под №1 Петра Марчинко с 3:6 1:6.

В началото на срещата двете печелеха подаванията си, преди да дойде моментът, когато Марчинко се откъсна в резултата. Водачката в схемата се възползва от слаб сервис гейм на нашата сънародничка, за да поведе с 4:2. Последва серия от нови два брейка, но хърватката не изпусна водачеството си и откри сметката си в общия резултат.

Вторият сет започна по идентичен начин, с бързи откриващи геймове за двете. Последва обаче маратонски гейм на Глушкова, от който победител излезе нейната съперничка и Марчинко рано си осигури комфортен аванс. До края първата поставена имаше инициативата, докато родната ни представителка не успя да намери верния ритъм и да се опита да затрудни своята опонентка. Така, след като не даде нито гейм повече на Глушкова в остатъка от срещата, Марчинко сложи точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Глушкова отстъпи на първата поставена и остана на крачка от 1/4-финалите на АО Владислав Риждов
Теми:  
Аустрелиън Оупън 2022 | бг тенис | девойки | денислава глушкова | обзор | открито първенство на австралия | петра марчинко

Коментари





Следвайте ни в Facebook