Година по-късно: Роджър Федерер се завръща на Laver Cup за специална церемония

от в 17:41 на 16.08.2023
Мирела Николова

Миналогодишното издание на отборната надпревара Laver Cup беляза края на знаменитата кариера на Роджър Федерер, който реши да си вземе сбогом с тениса пред пълните трибуни в "O2 Арена", изигравайки един прощален двубой на двойки рамо до рамо с Рафаел Надал.

През днешния ден пък бе потвърдено, че носителят на 20 титли от Големия шлем планира да се завърне в турнира през тази година, макар и не като участник. Подобно на Уимбълдън, легендарният швейцарец ще вземе участие в специална церемония, на която ще бъдат почетени неговите заслуги към надпреварата и към спорта като цяло.

"Laver Cup ще ми липсва много особено поради факта, че изиграх последния си двубой именно там и отпразнувах този момент с Рафа, Новак и Анди. Беше наистина красиво изживяване", сподели Маестрото, който няма търпение за тазгодишното издание на надпреварата, което ще се проведе в дните между 22 и 24 септември в "Роджърс Арена" във Ванкувър.

Освен това стана ясно, че Федерер ще участва в церемонията по тегленето на жребия преди последния сблъсък в петък (22 септември), след което ще се завърне на корта за интервю с Джим Къриър.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Година по-късно: Роджър Федерер се завръща на Laver Cup за специална церемония Мирела Николова
Теми:  
atp | laver cup | интервю | любопитно | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook