Гоф отстрани Петкович, за да се превърне в първата финалистка в Линц

от в 18:32 на 12.10.2019
В
Кори Гоф е на първия си финал от WTA! 15-годишната американка успя да се противопостави на световната номер 75 Андреа Петкович. След час и 31 минути на корта Коко затвори срещата в своя полза, с което си осигури участие на последния мач от надпреварата в Линц - 6:4 6:4. В утрешния двубой Гоф ще се изправи срещу финалистката от миналата година Екатерина Александрова или шампионката от Ролан Гарос през 2017 г. - Йелена Остапенко.

Въпреки че в момента трябваше да вземе участие в квалификациите на надпревара в Люксембург, Гоф изцяло промени плановете си, класирайки се за финала утре. Мощни удари, добър сервис и множество къси топки спомогнаха на Кори да се наложи в този полуфинален мач. С подкрепата на майка си от трибуните американката успя да запише победа, благодарение на която през новата седмица тя ще се придвижи напред с минимум 30 позиции.

През първата част Гоф изостана с 0:2, ала бързо намери правилното темпо на игра, с което изравни в резултата. След невероятни разигравания през целия сет Коко се оказа по-устойчива психически независимо от крехката си възраст. Тя съумя да нанесе решаващ пробив в деветия гейм, с което остави първия сет в историята.



По време на втората част от мача Гоф показа по-нестабилна игра, като в четири от петте си подавания Коко допусна по минимум един брейкбол. От своя страна, Петкович демонстрира невероятните си умения, ала дори те не ѝ бяха достатъчни, за да възпре американската си опонентка. След много напрегнати минути Кори все пак отново успя да излезне с пробив аванс, благодарение на който впоследствие затвори двубоя в своя полза.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гоф отстрани Петкович, за да се превърне в първата финалистка в Линц В

Коментари





Следвайте ни в Facebook