Гофен напомни за най-добрите си дни и притисна максимално Зверев, но бившият шампион оцеля

от в 21:24 на 14.05.2023
Калоян Соколов

Александър Зверев често се въвлича в ненужни драми от началото на клей сезона и това доведе до някои безкрайно разочароващи загуби, каквата например беше тази от Кристофър'О Конъл в Мюнхен. Някогашният номер две категорично се намира далеч от най-добрата си форма и днес затвърди това впечатление, но въпреки поредното си неубедително представяне, то той съумя да осъществи обрат над Давид Гофен и да се класира за 1/16-финалите - 5:7 6:3 6:4. Там бившият шампион ще премери сили с американеца Джей Джей Уулф, който изненадващо преодоля съпротивата на Хуберт Хуркач.

Началото на срещата изобщо не предвещаваше подобен развой, тъй като Зверев с лекота наказваше твърде меките сервиси на своя опонент и контролираше напълно събитията на корта. Разликата в силата на ударите между двамата беше много отчетлива, а всичко това позволи на германеца да се откъсне напред с два пробива аванс при 4:1. Белгиецът обаче не беше готов да се предаде толкова лесно и заигра тениса, който преди години го изведе до челната десетка на света. Гофен удряше топката изключително чисто и възвърна паритета в резултата за 5:5, след като отрази два сетбола. Серията на световния номер 107 далеч не спря дотук, тъй като той взе 8 от следващите 9 разигравания и така откриващият сет отиде в негова полза.

Втората част също започна безкрайно неприятно за Саша, тъй като непоставеният тенисист продължаваше да стои много по-солидно от него в размените от дъното на корта, а фаворитът вече не криеше колко огорчен е от собствените си изяви на корта и този гняв го караше да прибързва твърде много, което позволи на белгиеца да осъществи брейк за преднина от 2:0. За съжаление на бившия подгласник от финалите на ATP, то той изгуби всякакъв ритъм в ударите си оттам насетне и не затрудняваше с нищо германеца, като това позволи на олимпийския шампион да спечели 6 от следващите 7 гейма и така да вкара мача в решителен сет.

Там аутсайдерът стабилизира значително изявите си от линията за начален удар и се стремеше да взема топката много рано, а Зверев зае позиция далеч зад основната линия и изчакваше грешки от ракетата на съперника си, но те почти не идваха и никой не съумяваше да се откъсне в резултата до 4:4. Тогава Зверев най-после реши да поеме иницативата в свои ръце и си заслужи успеха, реализирайки пробив в десетия гейм с помощта на някои вдъхновяващи отигравания.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гофен напомни за най-добрите си дни и притисна максимално Зверев, но бившият шампион оцеля Калоян Соколов
Теми:  
atp | алесандър зверев | давид гофен | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook