Гофен се завърна с успех на корта; Опелка разгроми Гаске

от в 20:06 на 09.05.2021
Калоян Соколов

Давид Гофен пропусна турнира в Мадрид, защото имаше травма в областта на адукторите, но изглежда, че белгиецът е преодолял физическите си проблеми на надигра местния представител Салваторе Карузо с убедителното 6:4 6:1 и така намери място във втория кръг на надпреварата в Рим, където го очаква сблъсък с един измежду Карен Хачанов и Федерико Делбонис.

Поставеният под номер 12 показваше характерната си лекота при придвижването по корта, което му помогна да поведе с 5:2. Италианецът постепенно намери най-високото си ниво на игра и намали изоставането си на само гейм, само че фаворитът в двубоя не позволи изненада и затвори първата част в своя полза. Във втория сет нещата се получаваха още по-лесно за Гофен, който осъществи цели три пробива и се поздрави със заслужена победа.

Райли Опелка пък постигна първи успех от Откритото първенство на Австралия насам, след като преодоля съпротивата на ветерана Ришар Гаске с 6:1 7:5 и по този начин си осигури среща с Хуберт Хуркач или Лоренцо Музети.

Американецът обстрелваше с огромно количество директни точки от сервис опонента си, докато от своя страна се възползва от двата си брейкбола в откриващата част, за да я прибави към актива си. Бившият член на световната десетка все пак не се предаде, противопоставяйки се значително по-сериозно в следващия сет, но се пропука точно преди изглеждащия почти сигурен тайбрек, а впоследствие Опелка затвори убедително мача на собствено подаване.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гофен се завърна с успех на корта; Опелка разгроми Гаске Калоян Соколов
Теми:  
atp | давид гофен | Обзори | райли опелка | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook