Големият сблъсък на финала в Рим: Джокович излиза срещу Надал

от в 23:36 на 18.05.2019
Калоян Пламенов

Новак Джокович е вторият финалист в Рим, след като победи Диего Шварцман след 6:3, 6:7(2), 6:3. По този начин Джокера ще спори на финала срещу настоящия шампион Рафаел Надал, а очакванията са да се получи изключително зрелищен сблъсък между двамата.

В първия сет Ноле проби в осмия гейм и след това си спечели подаването, за да спечели и частта. Във втория сет Шварцман на два пъти имаше аванс от пробив, но неговият противник го връщаше и в двата случая. В крайна сметка се стигна до тайбрек в който латиносът спечели след 7:2 точки и прати мача в трети решителен сет.

Третият сет започна равностойно, но Джокера успя да пробие в шестия гейм и след това да го задържи до самия край. 

Съперничеството между тях е историческо и е едно от най-оспорваните в тура. Сърбинът има 28 победи срещу 25 за Матадора, а последната им среща бе финала на Откритото първенство на Австралия през тази година. Тогава Джоко надделя убедително над испанеца след 6:3, 6:2, 6:3.

Сега обаче мачът се играе на любимата настилка на Надал, който прави изключително силно впечатление с играта си от началото на турнира и до преди мача срещу Циципас в три пордни срещи взимаше по сет на нула срещу своите противници.

През миналата седмица Джокович спечели турнира в Мадрид, след като преди това имаше един трофей през сезона - Откритото първенство на Австралия. Рафа пък до момента няма спечелен трофей през сезона.

Матадора ще играе своя 11-и финал в Рим, а Джокович ще бъде за 9-и път на финал в италианската столица. Испанецът има 8 трофея в този "Мастърс" турнир, а неговият опонент е спечелил два пъти по-малко - само 4.

Доста интересно е да се отбележи, че това е пети  финал между двамата в този турнир. Те са си разменили по две победи в досегашните финали във Вечния град. През 2009 година и 2012 година Рафа побеждава Джокович в спора за трофея, а сърбинът прави това през 2011 и 2014 година.


Форум - Дискусия на живо




Оцени тази статия:
Големият сблъсък на финала в Рим: Джокович излиза срещу Надал Калоян Пламенов
Теми:  
диего шварцман | новак джокович | рафаел надал | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook