Горчив дебют за 17-годишния Динко Динев на Аустрелиън Оупън

от в 17:08 на 22.01.2022
Калоян Соколов

Динко Динев показва отлично ниво на развитие и напълно заслужено се класира в основната схема на юношеския Аустрелиън Оупън. Младият българин се намира под номер 73 в световната ранглиста при подрастващите, а през миналия сезон се поздрави с най-големия си успех досега, след като триумфира на надпреварата в казахстанския град Шимкент, която беше от престижната категория J3.

Тийнейджърът обаче не можа да покаже своите качества на най-голямата тенис сцена и трябваше да претърпи разгромно поражение в Мелбърн, което му беше нанесено от поставения под номер 15 - Озан Чолак. Срещата между двамата продължи едва 39 минути и американецът се наложи с 6:1 6:0. Все пак резултатът донякъде се смекчава от факта, че Чолак вече се състезава при мъжете и има точки за ранглистата на ATP, а Динев ще има шанс да се реваншира в турнира по двойки, където ще си партира с Игнасио Бусе от Перу.

България има своята представителка и при девойките, тъй като талантливата Денислава Глушкова направи достатъчно, за да получи шанс за участие на Откритото първенство на Австралия. Тя спечели три титли в четири финала в турнирите на ITF до 18 години през изминалия сезон. Денислава помогна на ТК "Дема" да триумфира с шампионската титла в отборното първенство на България при жените в края на октомври, а в началото на същия месец достигна полуфинал на международния турнир от веригата на ITF за жени в Созопол. Първият мач за младата ни сънародничка е утре, като тя ще се изправи срещу №15 в схемата Лаура Хиетаранта от Финландия.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Горчив дебют за 17-годишния Динко Динев на Аустрелиън Оупън Калоян Соколов
Теми:  
Аустрелиън Оупън | бгтенис | динко динев | Обзори | росица денчева

Коментари





Следвайте ни в Facebook