Горчиво завръщане: Алкарас спечели само три гейма в първия си мач след контузията

от в 18:03 на 17.12.2022
Калоян Соколов

Безспорно голямото откритие на настоящия сезон е 19-годишният Карлос Алкарас, който в началото на годината беше извън топ 30, а в крайна сметка спечели дебютната си титла от Шлема на тазгодишния US Open и се превърна в най-младия играч оглавявал световната ранглиста. Завършекът на 2022-ра обаче не беше толкова мечтан за тийнейджъра, след като той разкъса коремен мускул по време на четвъртфиналния си двубой от Мастърса в Париж срещу Холгер Руне и се оказа, че Алкарас ще има нужда от шест седмици за възстановяване, което му отне възможността да участва във финалите на ATP.

Изглежда все пак най-лошото вече е зад гърба на испанеца и през този уикенд можехме да го наблюдаваме на демонстративния турнир Mubadala Tennis World Championship. За съжаление на тенис феновете в Абу Даби, то водачът в класацията на ATP видимо изглеждаше недобра възстановен от травмата си и Андрей Рубльов не му остави никакви шансове в срещата помежду им, надделявайки с убедителното 6:2 6:1 за само 59 минути игра.

По този начин руснакът намери място в спора за трофея на състезанието, където ще се изправи срещу Стефанос Циципас, когото съвсем наскоро победители по време на ATP финалите в Торино, а впоследствие Циципас заяви как Рубльов е изключително еднообразен играч и е успял да го победи с помощта на двете си единствени оръжия в играта - форхенд и сервис.

Осмият в света започна по блестящ начин двубоя и веднага се откъсна с пробив напред, докато Алкарас видимо се придвижваше далеч по-неуверено от обичайното по корта и това даваше отражение върху резултата. Шампионът от Ню Йорк се опитваше да решава нещата почти веднага след началото на разиграването и съумя да влезе в серия от уинъри, само че Рубльов отрази точка за рибрейк и увеличи преднината си до 4:1 в своя полза.

Оттам насетне ибериецът беше напълно безпомощен в хода на срещата и единствено успя да спечели на още два пъти подаването си, но нямаше никакъв отговор за невероятно офанзивните действия на своя опонент и напълно заслужено по-нискокласираният тенисист се поздрави с триумфа в мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Горчиво завръщане: Алкарас спечели само три гейма в първия си мач след контузията Калоян Соколов
Теми:  
atp | абу даби | андрей рубльов | карлос алкарас | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook