Горчиво завръщане: Надал загуби от световния номер 152 на старта в Синсинати

от в 06:33 на 18.08.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал беше принуден да пропусне началото на сезона на твърди кортове, след като се контузи преди полуфиналния си сблъсък на Уимбълдън и трябваше да се откаже от надпреварата. Рафа получи сериозно разкъсване на коремен мускул и отсъстваше за над месец от кортовете, а днес направи своето официално завръщане. Нещата обаче не се развиха според планирането за Матадора и той отстъпи още в откриващия си мач на надпреварата в Синсинати, отстъпвайки на Борна Чорич.

Хърватинът в момента се намира под номер 153 в световната ранглиста, но това се дължи на обстоятелството, че до неотдавна лекуваше травма, която му попречи да играе турнири за цяла една година. Чорич обаче винаги е бил сред най-талантливите млади състезатели и го доказа, налагайки се над Матадора със 7:6(8) 4:6 6:3. По този начин балканецът се класира за осминафиналите на състезанието, където ще премери сили с поставения под номер 15 - Роберто Баутиста Агут.

Надал по никакъв начин не показваше физическо неразположение в началните минути и печелеше с лекота своите подавания. Испанецът си служеше отлично със своя левичарски сервис, като изкарваше съперника извън пределите на корта и впоследствие завършваше с лекота от форхенд. Непоставеният играч пък също не отстъпваше и печелеше много директни точки с помощта на началния си удар, а тази доминация на сервиращите доведе до закономерен тайбрек. Там Рафа пръв осъществи мини пробив и разполагаше със сетбол, само че 25-годишният тенисист не се предаде и веднага възстанови паритета, след което на свой ред взе точка на посрещане и така откриващият сет отиде в актива на аутсайдера.

Надал повиши своето равнище във втората част, където стоеше значително по-стабилно в дългите разигравания и експлоатираше колебливия форхенд на опонента. Матадора демонстрираше характерния си борбен дух и имаше отговор за всеки един опит на Чорич да атакува. Постепенно хърватинът започна да се пропуква, докато Надал тепърва набираше инерция и бившият номер едно реализира заслужен брейк, с чиято помощ изравни общия резултат.

Така победителят трябваше да бъде определен в решителен сет, който стартира повече от убедително за 152-рия в света. Балканецът демонстрираше изключително високо ниво на начален удар и не позволи нито веднъж на втория поставен да достигне дори до равенство. Ударите на манакореца пък омекнаха сериозно и това даде възможност на аутсайдера да поеме инициативата и виждахме редовно как по-младият състезател пласира страхотни бекхенди по правата. В крайна сметка Чорич реализира решителен пробив за 4:2 и скоро можеше да отпразнува 3-тата си победа от общо пет мача с 22-кратния шампион от Големия Шлем.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Горчиво завръщане: Надал загуби от световния номер 152 на старта в Синсинати Калоян Соколов
Теми:  
atp | борна чорич | Обзори | рафаел надал | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook