Господ отново е българин! Григор шокира Федерер и пише история на US Open

от в 06:38 на 04.09.2019
Калоян Пламенов

Григор Димитров поднесе голямата сензация на US Open, след като елиминира Роджър Федерер и се класира за първи път в своята кариера за 1/2-финалите на турнира. Той стигна до успеха над швейцареца след петсетова драма и 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2. 

Това бе осми сблъсък между двамата в тура и първа победа за българина срещу Маестрото. Предишните два полуфинала в Шлема за Григор бяха на Уимбълдън 2014 и Australian Open 2017.

В спор за място на финала българинът ще се изправи срещу руснака Данил Медведев, но интересното тук е, че не е изключено дори да се класира напред за финала и без игра, тъй като бъдещият му противник имаше проблеми с травма по време на мача със Стан Вавринка и дори му се наложи да пие хапче.

В първия сет Маестрото бързо си свърши работата и след ранен пробив във втория сет взе аванс срещу българина, а след това си спечели всяко едно от подаванията си до края на частта, за да поведе със сет аванс.

Вторият сет обаче започна уверено за Григор и той проби в шестия гейм. За негово съжаление пробивът бе върнат в деветия гейм, но българинът не се предаде и веднага проби отново, за да изравни сетовете.

В третия сет швейцарецът имаше огромно предимство към края на сета и с два пробива в седмия и деветия гейм взе своето и поведе отново в сетовете. 

В четвъртия сет обаче всичко бе за Григор. Той проби в първия гейм и си задържа аванса от пробив до самия край на частта, като му се наложи да спасява общо цели шест точки за връщане на пробива по време на частта. 

След четвъртия сет Роджър Федерер взе медицински таймаут и подновяването на играта се забави. В петия сет си личеше, че швейцарецът определено има сериозен проблем и нашето момче бързо дръпна с 3:0 след пробиви в първия и третия гейм. До края двамата си взеха подаванията.

До момента Димитров и Медведев имат два мача помежду си от 2017 година. Тогава българинът спечели на трева в Куинс, а през лятото руснакът взе реванш във Вашингтон в два сета.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Господ отново е българин! Григор шокира Федерер и пише история на US Open Калоян Пламенов
Теми:  
us open | григор димитров | открито първенство на сащ | роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook