Григор чрез Facebook: Погрешно бяха представени изказванията ми за Sofia Open

от в 00:02 на 09.12.2018
Георги Христов

Григор Димитров излезе с първа публикация във Facebook за цялата 2018 година. Той използва социалната мрежа, за да изрази недоволството си от "погрешно" представените му думи относно турнира Sofia Open.

Както е известно в началото на седмицата в телевизионно интервю, Димитров нарече състезанието "частен турнир" и призна, че са малки шансовете да се върне за участие в него през февруари. Тогава той е предвидил да се изяви в Ротердам и Акапулко, където категорията е по-висока - АТР 500.

"Не виждам защо трябва да има толкова много напрежение за мен да играя частен турнир. Защо трябва да правим частен турнир, ако можем да направим нещо много повече? Да се даде шанс не само за АТР играчи, но и за нашите си, за българите. Защо да не правим повече Фючърси и Чалънджъри в България? Ако се помага, нека се помага по-правилния начин," обоснова се преди дни Димитров пред бТВ.

Сега Димитров и екипът му разтълкуваха тази позиция в социалната мрежа:

"След интервюто, което дадох през изминалата седмица в България, бих искал да направя разяснение на моите коментари относно Sofia Open, които бяха представени погрешно.

"Щастлив съм, че има АТР 250 състезание в моята родина. Участвайки през 2017 година, имах късмета да спечеля титлата и тя беше много специална за мен - това беше страхотен момент от кариерата ми.

"Коментарите ми бяха свързани с нивата под АТР и според мен Българската тенис федерация трябва да се опита да домакинства повече състезания от "Чалънджър" и ITF, за да подпомогне по-ниските нива на тениса в България.

"Уважавам усилията на Dubai Duty Free да организира подобно състезание в София и им желая всичко най-добро през 2019 година. И в същото време се надявам да можем да помогнем на развитието на тениса в България в близко бъдеще," написа Димитров.

Във видеото можете да чуете точните думи на Димитров от преди няколко дни.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор чрез Facebook: Погрешно бяха представени изказванията ми за Sofia Open Георги Христов
Теми:  
sofia open | григор димитров | софия тенис | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в софия

Коментари





Следвайте ни в Facebook